Sihtasutuse Archimedes tegevused liikusid Haridus- ja Noorteametisse

Kuido Saarpuu
Copy
Pildil SA Archimedes kontor Tartus Väike-Turu 8.
Pildil SA Archimedes kontor Tartus Väike-Turu 8. Foto: Priit Mürk

Alates 1. jaanuarist 2021 liikusid sihtasutuse Archimedes tegevused Haridus- ja Noorteameti koosseisus tegutsevasse Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse agentuuri.

 

„Mul on hea meel, et Archimedese liitumisega jõudis lõpule Haridus- ja Noorteameti formaalne moodustamine ning õppijad, õpetajad ja noored saavad nüüd tuge ja nõu ühest kohast,“ sõnas Haridus- ja Noorteameti peadirektor Ulla Ilisson. „Sellega on lõpule viidud nelja asutuse ühinemine üheks tänapäevaseks riigiasutuseks ning edasine fookus on peamiselt haridusteenuste arendamisel veelgi kodaniku ja -kasutajakesksemaks toetamaks noori ja täiskasvanuid õpiteel ja tööelus,“ lisas Ilisson.

Mul on hea meel, et Archimedese liitumisega jõudis lõpule Haridus- ja Noorteameti formaalne moodustamine ning õppijad, õpetajad ja noored saavad nüüd tuge ja nõu ühest kohast.

Agentuuri fookuses on ka edaspidi Eesti haridus- ja noorsootöömaastikul olulised programmid Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpus, millest möödunud programmiperioodil sai osa üle 60 000 eestlase ja millesse investeeriti üle 116 000 000 euro. Lisaks liiguvad sihtasutusest Archimedes Haridus- ja Noorteametisse ka karjäärinõustajaid toetav Euroguidance, rahvusvahelise noorteinfoga tegelev Eurodesk, Nordplus, Euroopa Keeleõppe Tunnuskiri ning SALTO Noorte Osaluse ja Informatsiooni Ressursikeskus.

Sihtasutuse partnerite ning taotlejate jaoks taotlemise protsess ei muutu ning kõik programmid jätkavad tööd samadel alustel. Koos programmidega liiguvad üle ka programmide spetsialistid ning nende senised kontaktid suunatakse automaatselt edasi uutele aadressidele. Sihtasutuse infokanalid jäävad esialgu leitavaks senistelt aadressidelt.

Riigikogus 3. juunil 2020 vastu võetud muudatustega loodi Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalasse Haridus- ja Noorteamet senise nelja haridusvaldkonna asutuse (sihtasutus Archimedes, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus, sihtasutus Innove ning Eesti Noorsootöö Keskus) baasil. Haridus- ja Noorteamet alustas tööd 1. augustil 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles