Aita leida silmapaistvaid noori eestlasi

Kuido Saarpuu
Copy
Jaan Aru
Jaan Aru Foto: Mihkel Maripuu

Taas on aeg esitada kandidaate programmi “Silmapaistev Noor Eestlane”. 

2020 said tunnustuse Tartu Ülikooli teadur ja neuroteadlane Jaan Aru, globaalse tarkvaratestijate võrgustiku Testilo asutaja Kristel Kruustük ja Eesti Pimedate liidu esimees Jakob Rosin.  2019. aastal sai Eesti üks laureaatidest, Kaspar Korjus, üheks maailma silmapaistvamaks nooreks. 

Tunnustamist veab Eesti Ettevõtlike Noorte Koda ehk JCI Estonia. 

Programmi “Silmapaistev Noor Eestlane” (ülemaailmselt tuntud kui Ten Outstanding Young Persons ehk TOYP) raames tunnustatakse noori inimesi vanuses 18-40 eluaastat, kes on paistnud silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal ning seeläbi algatanud positiivseid muutusi.

2020 said tunnustuse Tartu Ülikooli teadur ja neuroteadlane Jaan Aru, globaalse tarkvaratestijate võrgustiku Testilo asutaja Kristel Kruustük ja Eesti Pimedate liidu esimees Jakob Rosin. 2019. aastal sai Eesti üks laureaatidest, Kaspar Korjus, üheks maailma silmapaistvamaks nooreks.

Tunnustamisega tõstame au sisse sotsiaalselt vastutustundlikke liidreid, kes motiveerivad oma tegevusega teisi noori püüdlema eeskujulikkuse ning ühiskondliku vastutustundlikkuse poole. Programmi esitatud laureaatide lood on tulvil avastamisrõõmu, otsustavust ja leidlikkust. Need on inimesed, kes inspireerivad meid saamaks oma valdkonnas tugevateks liidriteks, et luua paremat ühiskonda. 

Laureaate valitakse kokku kümnes kategoorias:

• äri, majandus, ettevõtlus;

• poliitika, seadusloome, valitsus;

• akadeemiline tegevus;

• kultuur;

• eetika, religioon;

• lapsed, rahu, inimõigused;

• ühiskondlik tegevus;

• teadus, tehnoloogia;

• isiklik täiustumine;

• meditsiin.

Kandidaate võivad esitada nii üksikisikud kui ka erinevad ühendused ja organisatsioonid. 

Kandidaadi esitamiseks tuleb täita ankeet hiljemalt 19. veebruariks 2021 veebilehel www.jci.ee/TOYP. Silmapaistva Noore Eestlase laureaate tunnustatakse aprillis 2021.

Eestlaste hulgast on TOYP Maailma auhinna saanud 1993. aastal Mart Laar tolleaegse noorima peaministrina Euroopas (kategoorias poliitika, seadusloome, valitsus), 2007. aastal Tarvi Martens e-valimiste süsteemi loojana (kategoorias teadus ja tehnoloogia) ja 2019. aastal Kaspar Korjus e-residentsuse endine juht (kategoorias äri, majandus ja ettevõtlus).

Ettevõtlike Noorte Koda ehk JCI on rahvusvaheline võrgustik aktiivsetele inimestele.

JCI pakub oma liikmetele arengukeskkonda oma juhtimisoskuste, sotsiaalse vastutustunde, ettevõtlikkuse ja rahvusvahelise koostöö arendamiseks, et innustada noori inimesi looma ühiskonnas positiivset muutust. JCI tegutseb täna rohkem kui 100 maailma riigis. Täpsem info www.jci.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles