Eksinu asukoha kätte näidanud põder pääses USA väljaandes eriliste loomalugude tippu

Järva Teataja
Copy
Esialgu hoidis loodusfotograaf Urmas Kärdi järel käima hakanud noor põder piltnikuga mõistlikku vahemaad. «Hästi! Kui püsid seal kaugemal vaguralt, eks sa siis pildista,» tahaks Eesti metsade suurima looma esindaja sel pildil öelda.
Esialgu hoidis loodusfotograaf Urmas Kärdi järel käima hakanud noor põder piltnikuga mõistlikku vahemaad. «Hästi! Kui püsid seal kaugemal vaguralt, eks sa siis pildista,» tahaks Eesti metsade suurima looma esindaja sel pildil öelda. Foto: Urmas Kärdi

USA väljaanne New York Times avaldas aasta lõpul omamoodi edetabeli vormis arvamusloo, kus leidsid ära märkimist möödunud aastal maailmas juhtunud eriskummalised lood, mille peategelaseks looma- ja linnuriigi esindajad. Kaheksa loo sekka mahtus ka mullu septembris Paide tehisjärve ääres uidanud põder. „See päästja-põder – ka tema oli 2020” olid loo autorid arvamusartikli pealkirjastanud.

Sissejuhatuses märgitakse, et möödunud aasta pakkus inimestele raskeid ja keerukaid väljakutseid, ent oli ka midagi mis vähemalt mõneks ajaks mõtted igapäevamuredelt kõrvale viisid – imelised lood linnu- ja loomariigist. Ja kuigi koostatud edetabel on autorite sõnul subjektiivne, oli rebimine esikoha nimel tihe ja võitjad on õnnitlused igati ära teeninud. Paides eelmisel sügisel juhtunud erakordne põdralugu platseerus edetabeli teisel kohal.

Möödunud aasta septembri hommikul Paide tehisjärve taga pikutanud ja jalutajale silma jäänud põder käivitas imena tunduva sündmuste ahela, mis viis ööpäev metsas ekselnud ja nõrkenult kraavipõhja vajunud naise elusalt leidmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles