Kunstnik Ants Viidalepa sünnist saab 100 aastat

Järva Teataja
Copy
Ants Viidalepp 2003. aastal Tallinnas oma ateljees koos truu kaaslase Lussiga.
Ants Viidalepp 2003. aastal Tallinnas oma ateljees koos truu kaaslase Lussiga. Foto: Tiiu Saarist

Detsembri keskel kirjutas Järva Teataja, et kunagise Järvamaa muuseumi juhataja, praegu Paide muusika- ja teatrimaja teabetoa perenaise Tiiu Saaristi viis aastat kestnud töö Paidest pärit kunstniku Ants Viidalepa vestete raamatuks vormimisel on saanud kunstniku 100. sünniaastapäeva eel valmis. Selle nädala kolmapäeval on aeg aga sealmaal, et saab tähistada kunstniku sajandat sünniaastapäeva. 

"Jaanuari algul möödub 100 aastat minu jaoks olulise inimese – Paidest pärit kunstniku Ants Viidalepa sünnist. Esimesed kokkusaamised temaga olid mul tudengipõlves, kui teine Järvamaa mees Jaan Eilart arvas oma juhendamise all oleva tudengi kaasa võtta mõnusatele matkadele loodusesse ja anda võimalus õhtuti lõkke ääres kuulata imeliste inimeste lugusid. Seal olid Lennart Meri, Debora Vaarandi, August Sang, Veljo Tormis ja muidugi Ants Viidalepp," meenutas Tiiu Saarist.

"Ja siis oled justkui väike laps, kes suurte juttu hilis-teismelisena kuulab ja seda enesesse talletab. Ja Antsuga olid ju samad lood – väikese poisiklutina oli tal Paides võimalus läbi täiskasvanute maailma oma maailma kujundada," osutas Saarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles