Vabariigi aastapäeva piduõhtu tuleb Paidest

Tiit Reinberg
Copy
Möödunud aastal oli presidendi vastuvõtt Viljandis Ugala teatris, kus teiste kutsustute seas olid ka näitleja ja lavastaja Peeter Volkonski ja Maria Volkonskaja.
Hiljuti tõi Peeter Volskonski Paide muusika-ja teatrimajas lavale muusikali «Carmen», mis on pälvinud oma erilisuse eest palju kiidusõnu. Poolteist kuu hiljem samas majas korraldatav presidendi vastuvõtt tuleb samuti eelmistest erinev.
Möödunud aastal oli presidendi vastuvõtt Viljandis Ugala teatris, kus teiste kutsustute seas olid ka näitleja ja lavastaja Peeter Volkonski ja Maria Volkonskaja. Hiljuti tõi Peeter Volskonski Paide muusika-ja teatrimajas lavale muusikali «Carmen», mis on pälvinud oma erilisuse eest palju kiidusõnu. Poolteist kuu hiljem samas majas korraldatav presidendi vastuvõtt tuleb samuti eelmistest erinev. Foto: Raigo Pajula

Tänavu jõuab vabariigi aastapäeva õhtuse traditsioonilise presidendi vastuvõtu asemel tele-eetrisse eriprogramm, mille osa on muuhulgas ka tavaks saanud kontsert­etendus ja riigipea kõne. Keskne koht on programmis tänavustel riiklike teenetemärkide kavaleridel. Kontsertetenduse paneb kokku Kinoteater ja kogu õhtune teleprogramm jõuab ETV ekraanile Paidest.

Presidendi avalike suhete juhi Taavi Linnamäe ütlust mööda on kõigi 24. veebruari õhtuste sündmuste epitsenter sel korral Eestimaa süda ja keskpunkt Paide. «Oleme Paidet asukohana kaalunud varemgi, kuid tavapärase publikuhulgaga Paide muusika- ja teatrimajja ära ei mahuks. Tänavu on teisiti ja jätkame seda head mustrit, kus viime pidupäeva võimalikult paljudesse Eestimaa kohtadesse,» selgitas ta.

Tavapäraselt on vabariigi aastapäeva eel tublisid Eesti inimesi ja sõpru tunnustatud ka riiklike teenetemärkidega. «Sel korral juhtub see vahetult aastapäeva eel ning koos riigipea kõne ja vaid selleks õhtuks loodud erilise kontsertetendusega vormub nende tublide Eesti inimeste lugudest väärikas ja ilus teleõhtu,» lausus Linnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles