Enamik maakonna perearste ja -õdesid sai esimese vaktsiinidoosi kätte

Anne Põder
Copy
Perearst Ingrid Aldil on sobiv külmik, kus miinuskraade on 70 ja enamgi, juba ammu olemas, sest teisiti ravimeid ja vaktsiine pikemalt hoida ei saaks. Just sinna külmikusse jõudis eile ka 100 doosi uut koroonavaktsiini.
Perearst Ingrid Aldil on sobiv külmik, kus miinuskraade on 70 ja enamgi, juba ammu olemas, sest teisiti ravimeid ja vaktsiine pikemalt hoida ei saaks. Just sinna külmikusse jõudis eile ka 100 doosi uut koroonavaktsiini. Foto: Dmitri Kotjuh

Samal ajal kui algas koroona vastu vaktsineerimine Järvamaa haiglas ja kiirabitöötajate seas, asusid usinalt tegutsema ka Järvamaa perearstid ja -õed, kellest suurem osa on esimese doosi vaktsiini juba kätte saanud.

Suurima töö tegi perearstide ja -õdede seas ära Vee perearstikeskus, mille juhataja perearst Ingrid Alt ütles, et sai esimesed vaktsiinid kätte juba eelmise aasta lõpul. «Eile tuli uus ports vaktsiine ehk sada doosi,» teatas ta.

Alt lisas, et tal pole koroonavaktsiini sellises koguses säilitamisega mingit muret, sest 70miinuskraadise temperatuuriga külmkapp, milles säilivad vaktsiinid kuni pool aastat, on tal olemas. «Seega võime ennast tituleerida vaktsineerimiskeskuseks,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles