Liitlasvägede sõdurid panid suusad ja lumelauad alla

Kuido Saarpuu
Copy
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses nägi teisipäeval liitlasvägede sõdureid mäesuusatamist ja lumelauaga sõitmist proovimas. Nende seas oli nii algajaid kui ka neid, kellele lumi ja talisport ei olnud võõrad.
Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses nägi teisipäeval liitlasvägede sõdureid mäesuusatamist ja lumelauaga sõitmist proovimas. Nende seas oli nii algajaid kui ka neid, kellele lumi ja talisport ei olnud võõrad. Foto: Dmitri Kotjuh

Kes sattus üleeile hommikul Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskusse, see võis olla tunnistaja sellele, et talisport ei tunne rahvuseid ega riigipiire. Kohalike instruktorite juhendusel said lumelaua- ja suusaõpet liitlasvägede sõdurid.

Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik ütles, et sel korral avastasid keskuses Eesti talve Tapal teenivad Suurbritannia liitlasvägede sõdurid. «Meil on kokkulepe, et kolme kuu jooksul saavad nad Valgehobusemäel mäesuusa- ja lumelauaõpet ning keskuse suusaradadel murdmaasuusatamise õpet,» täpsustas Kertsmik.

Kohal käivad sõdurid kaks korda nädalas, 18–20 inimest korraga. «Ühe osa päevast on osa grupist mäel ja teine suusarajal ning seejärel vahetatakse kohti,» sõnas Kertsmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles