Paus kultuurielus kulub remondile

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
PIldiallkiri.
PIldiallkiri. Foto: Erakogu

Eelmise aasta märtsis, mil üle riigi kehtima hakanud eriolukord muu elu kõrval ka kultuuriasutused sundpausile pani, kasutasid Järva-Jaani kultuurimaja töötajad seda aega remondiks. Nüüd, ligi aasta hiljem, on kohaliku kultuuritempli ürituste kalender endiselt hõre, ent taaskord on hoones sagimist rohkem – remont on jõudnud elektritöödeni.

Kultuurimaja direktor Ülle Vaas sõnas, et tõepoolest – kui pärast eelmist kevadet tehti maja siseruumides algust peamiselt värvi- ja tapeetimistöödega ning suvele mindi vastu värskelt vuntsitud ilmega, siis veel enne aasta lõppu valitses kultuurimaja ruumides jälle suur remondieelne segadus.

Nimelt sai kultuurimaja osa riigilt omavalitsustele eraldatud COVID-19 kriisitoetusest ja algasid ulatuslikud elektritööd. Välja vahetamist vajas ajast ja arust pärit juhtmestik, peakilp ja valgustid. «Juhtmestik oli siin ikka väga nadi, polnud maandustki, mõnes kohas olid vana vaskkaabli otsas europistikud. Valgustusega olid samuti kehvad lood, näiteks kooriharjutusruumis, kus on vaja nooti lugeda, oli väga pime,» selgitas Vaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles