Kaia Iva: elanike vähenedes peab vähenema ka klasside hulk

Silja Vilbu
Copy
Kaia Iva teab, et muudatused haridusvaldkonnas ei tule kunagi kergelt. Möödunud aasta juunis volikogu istungile minnes pidi ta aru andma Oisust ja Kabalast kohale tulnud meeleavaldajatele, kes polnud koolivõrgu plaanitavate muudatustega päri.
Kaia Iva teab, et muudatused haridusvaldkonnas ei tule kunagi kergelt. Möödunud aasta juunis volikogu istungile minnes pidi ta aru andma Oisust ja Kabalast kohale tulnud meeleavaldajatele, kes polnud koolivõrgu plaanitavate muudatustega päri. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakonna juhataja Kaia Iva leiab, et muutused koolivõrgus on vältimatud. Ta on seda meelt, et ühesugust haridusteenust ehk üheksaklassilist kooli pole üle Türi valla võimalik osutada.

Türi vallas tegutseb praegu viis põhikooli. On nende koolide pidamine valla elanike ja laste arvu arvestades kestlik?

Koolivõrgus on vältimatult vaja kohandusi teha üle Eesti, nii ka Türi vallas. Ühest küljest on argument valla elanike, sealhulgas laste arvu vähenemine. Seda oleme mõneti suutnud küll pidurdada, nii kvaliteetsete teenuste, hariduse mitmekesisuse ja hea kvaliteedi kui ka näiteks Türi vallas rakendatud kodusoetamise toetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles