Kaks põhikooli lähevad osaliselt distantsõppele

Tiit Reinberg
Copy
Paide Hammerbecki põhikool.
Paide Hammerbecki põhikool. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna hommikul selgus, et üks Hammerbecki põhikooli kolmanda kooliastme õpilane osutus koroonapositiivseks. Kuna lähikontaktsete hulgas on ka kümme õpetajat, siis töökorralduslikult otsustati alates tänasest minna distantsõppele, sest nii paljudele pedagoogidele pole võimalik korraga asendajaid leida.

Täpsemalt lähevad distantsõppele 5.–8. klass ehk siis tavapärasele kontaktõppele jäävad 1.–4. ja 9. klass ning eri ja tõhustatud tuge vajavad lapsed. Distantsõpe on esialgu planeeritud kaheks nädalaks ja õpilased peaksid naasma koolimajja 27. jaanuaril.

Paide linnapea Priit Värk selgitas, et alates varahommikust on oldud pidevas kontaktis koolidirektori Vello Talviste ja Terviseametiga ning konsulteerimise tulemusena leiti, et ainus lahendusvõimalus on osadel klassidel minna üle distantsõppele. „Arvestades sellega, et viimastel päevadel on küll üleriigiline nakatumiste arv stabiliseerunud, kuid see-eest on tõusuteel COVID-19 positiivsete arv haridusasutustes, siis sellest lähtuvalt otsustasimegi koos Terviseametiga rakendada distantsõpet,“ kommenteeris Värk. 

Türi põhikooli õppejuht Ülle Tammela andis teada, et alates esmaspäevast on Türi põhikooli III kooliastme klassid (7.- 9. kl) distantsõppel, sest Terviseameti korraldusel peavad lähikontaktsed õpetajad olema eneseisolatsioonis kuni 22. jaanuarini.

Kõik teised klassid, kaasa arvatud väikeklassid, käivad koolis. Tunnid toimuvad tunniplaani alusel. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles