Töö viis ekskavaatorimehe 70 aastaks rappa

Urmas Glase
Copy
70 tööaastast 42 viimast töötas Paul Mihkelev turbarabas koos rohelise trossekskavaatoriga E3043, mille ette on seatud moonkopp. Masinamargi viimane number tähistavat modifikatsiooni.
70 tööaastast 42 viimast töötas Paul Mihkelev turbarabas koos rohelise trossekskavaatoriga E3043, mille ette on seatud moonkopp. Masinamargi viimane number tähistavat modifikatsiooni. Foto: Dmitri Kotjuh

Kas suudate meenutada Eestis mõnd meest, kes on 70 aastat jutti traktoristi ja ekskavaatorijuhina teinud uudismaadel ja rabades iga päev kangide taga tööd?

88aastase paidelase Paul Mihkelevi esimene tööpäev Mäo masina-traktorijaamas oli 1950. aasta 29. mail. Paul parkis teda 42 aastat teeninud ekskavaatori PRELVEXi Prääma raba töökoja hoovile eelmise aasta lõpus ja jäi 31. detsembril pensionile.

Liialdamata võib öelda, et kogu oma 70 aastat kestnud töömeheelu veetis elupõline masinamees töökohta vahetamata, sest aastakümnete jooksul sai masina-traktorijaamast Türi remondi- ja tehnikajaam, Paide EPT, Türi EPT, korraks loodi turbatootmise ja maaparanduse tarvis agrokeemia tootmiskoondis ja liideti jälle peagi EPTga. 1992. aastal eraldus turbatootmine EPTst aktsiaseltsiks PRELVEX, mis jätkab tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles