Helkurita ja ettevaatamatud jalakäijad ajavad autojuhid ahastusse

Silja Vilbu
Copy
Helkur on pimedal ajal hädavajalik
Helkur on pimedal ajal hädavajalik Foto: Toomas Huik

Vaatamata maas olevale valgele lumevaibale on praegu endiselt aasta pimedaim aeg ning liikluses tuleks olla eriti ettevaatlik. Järva Teatajani on aga jõudnud autojuhtide rahulolematus – tumedates riietes jalakäijad ei kipu helkurit kandma ning lisaks sellele kargavad suvalises kohas ootamatult sõiduteele.

Üks pahane autojuht juhtis Facebooki lehel Märgatud Paides tähelepanu sellele, et kui jalakäija on tumedates riietes ega kanna ka helkurit, on autojuhil teda väga keeruline märgata. Niigi keerulistes talvistes ilmaoludes on raske ka autot kiiresti pidama saada, juhul kui jalakäija peaks otsustama selleks mitte ettenähtud kohas teed ületama. Ka ülekäigurajal jääb jalakäijatel kurtja sõnul ettevaatusest puudu – teele tormatakse ilma, et veendutaks korralikult selles, kas kuskilt autot ei tule.

Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd ütles, et nendeni pole viimasel ajal otseselt selliseid kaebusi jõudnud, kus hooletute jalakäijate üle kurdetaks. Politseinik rõhutas, et liikluses on alati erinevad osapooled ja lisaks seadusest tulenevatele õigustele ja kohustustele tuleb liigeldes alati ka lihtsalt üksteisega arvestada ning teise liiklejasse lugupidavalt suhtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles