Lähikontakt koroonaviiruse kandjaga ei pane inimesi oma käitumist muutma

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Et vältida paari nädala pärast haiglate ülekoormust, on Tartu ülikooli peremeditsiini professori Ruth Kalda ütlust mööda äärmiselt oluline, et kõik inimesed järgiksid kehtivaid ­ohutus­­abinõusid.
Et vältida paari nädala pärast haiglate ülekoormust, on Tartu ülikooli peremeditsiini professori Ruth Kalda ütlust mööda äärmiselt oluline, et kõik inimesed järgiksid kehtivaid ­ohutus­­abinõusid. Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu ülikooli ­koroonaviiruse levimuse seireuuringust selgub, et viimase kuuga on nakatunute arv Eestis kahekordistunud. Viirus levib kõigis maakondades. Võrreldes detsembri uuringuetapiga on inimesed hakanud märksa rohkem Eestis ringi liikuma. Samuti on suurenenud nende hulk, kes pärast arvatavat kokkupuudet nakatunuga ei muuda oma käitumises midagi.

Seireuuringu käigus testiti 7.–18. jaanuarini 2362 inimest. Nende seast andis positiivse proovi 55 inimest, kellest üheksa olid haiguse läbi põdenud, aga 46 veel nakkusohtlikud. Seejuures oli ligi pool nakatunutest haigustunnusteta. Tulemustest järeldub, et Eestis on praeguse seisuga nakkusohtlik 2,3 protsenti täiskasvanud elanikkonnast. See on umbes 24 400 inimest ehk iga 43. täiskasvanu. Võrdluseks: jõulude eel lõppenud uuringuetapi põhjal oli nakkusohtlikke täiskasvanuid 1,2 protsenti elanikest.

Seireuuringu juhi, Tartu ülikooli peremeditsiini professori Ruth Kalda ütlust mööda pole nende tulemuste põhjal piirangute leevendamine lähiajal mõeldav. «Selleks et vältida paari nädala pärast haiglate ülekoormuse ­ohtu, on äärmiselt oluline, et kõik inimesed järgiksid kehtivaid ­ohutusabinõusid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles