Perearsti e-vastuvõtt muutus aastaga veelgi nõutumaks (1)

Anne Põder
Copy
Paide Vee perearstikeskuse perearst Kadri Riivik on e-nõustamist kirja teel keskuse kodulehe  kaudu teinud juba poolteist aastat. Võimalusest on agaramalt kinni haaranud nooremad inimesed.
Paide Vee perearstikeskuse perearst Kadri Riivik on e-nõustamist kirja teel keskuse kodulehe kaudu teinud juba poolteist aastat. Võimalusest on agaramalt kinni haaranud nooremad inimesed. Foto: Erakogu, shutterstock, montaaž

Umbes aasta tagasi kirjutas Järva Teataja, et Paide Vee perearstikeskuses on kasutust leidnud innovatiivne lähenemine arstiga suhtlemisel, kus arst annab patsiendile nõu e-kanaleid pidi. Paar kuud hiljem sai selline suhtlusviis arstiga lausa hädavajalikuks, sest eriolukorra ajal oli arsti juurde füüsiline minek raskendatud.

Vee perearstikeskuse perearst Ingrid Alt ütles, et e-nõustamisele pääseb patsient kohe otse nende koduleheküljelt. Sealtkaudu on tal mugav end vastuvõtule kirja panna, retsepti pikendada või erialaarstide juurde pääsemiseks saatekirja paluda. "Ühesõnaga väga palju töö saab arst ka distantsilt ära teha," lausus ta.

Kui aasta algul olid e-kanalite kaudu arstiga suhtlejateks pigem need inimesed, kes elavad või töötavad Paidest kaugemal ega saa igal ajahetkel arsti juurde kohale tulla, siis alates märtsi keskelt hakkasid ka kohapeal elavad patsiendid üha enam e-nõustamist kasutama. "Eriolukorras, kus inimeste liikumine oli piiratud ning paljud pidi olema eneseisolatsioonis, oli see üks parimaid ja kiiremaid võimalusi arstiabi saada," rääkis Alt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles