Paide kesklinna ettevõtjad kurdavad: parkimiskohti napib

Silja Vilbu
Copy

Paide kesklinna ettevõtjad ja kinnistuomanikud saatsid Paide linnapeale märgukirja, millest kurdavad, et kohapealsete kaupluste ja teenindusettevõtete klientidel on väga keeruline kesklinnas parkimiskohti leida, kuna need on Paide gümnaasiumi ehitustööliste poolt hõivatud.

Kirjas kurdavad ettevõtjad ja kinnistuomanikud, et Paide kiriku ja Paide Vallimäe vahelisel alal tegutsevate kaupluste ja teenindusettevõtete klientidel on tööpäevadel kella 8st kuni 17ni väga keeruline leida parkimiskohta, kuna parkla on hõivatud valdavalt Paide gümnaasiumi (PG) ehitusel töötavate isikute poolt. Nad kardavad, et kuna PG ehitusprojekt näeb ette vaid 13 parkimiskoha rajamist, siis võib eeldada, et sama olukord säilib ka pärast PG valmimist. Ehitajate autod asenduvad siis PG töötajate ja õpilaste sõidukitega.

Ettevõtjad ja kinnistuomanikud tegid linnapeale ka ettepaneku, kuidas olukorda parandada. Nimelt võiks nende nägemuse järgi paigaldada Paide kiriku taga asuvale parkimisalale liiklusmärgid, mis lubavad parkida päevasel ajal parkimiskella alusel, korraga kuni üks tund ning korraldada vastava liiklusmärgi mõjualast kinnipidamise üle regulaarne järelevalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles