PILTUUDIS: Paide jõulukuusest sai palm

Järva Teataja
Copy
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

See oli mullu 21. novembril, mil Paide kesklinna sai püsti jõulupuu. Türilt toodud kuuse elueaks oli uues kohas pisut enam kui kaks kuud, sest täna saeti kuusk juppideks ja tema aeg Paides sai läbi.

 

Fotograaf tabas momendi, mil kuuse tüve katsid vaid ülemised oskad ja naljameeste poolt ristitigi jõulukuusk koheselt palmiks.

Paide linna iga-aastane kuuskede kogumine peale kolmekuningapäeva Paide muusika- ja teatrimaja kõrvale ei kulmineerunud tänavu nende traditsioonilise põletamisega.

Sihtasutuse Paide Haldus juhatuse liige Peeter Saldre ütles mõni aeg tagasi, et linnakodanike PAMTi kõrvale toodud jõulukuused veeti Mündi tänav 49 asuvale uuele jäätmeplatsile, kuhu komposteeritakse puulehed ja kogutakse purustamiseks puuoksad ja muu puit.

Paide linnarahvas tõi PAMTi juurde kokku mitme autokoorma jagu oma rolli täitnud jõulukuuski. "Praegu jäävad kuused kevadet ootama ja siis laseme nad purustajast läbi. Samamoodi jõuab sinna linna suur jõulukuusk," selgitas Saldre.

Praegu pole veel kindel, millise kasutuse puiduhake leiab. Võimalik on seda kasutatada nii  kütteks kui matkaradade katmiseks. Paide Halduse juht täpsustas, et kindlasti ei segata puitu ja lehti, vaid neid käideldakse eraldi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles