Kuusakoski vaatab kalmistu rüüstamise järel reeglid üle

Urmas Glase
Copy
Niipea kui ajakirjanduses ilmus Reopalu kalmistu rüüstamises kahtlatava foto, tundis Kuusakoski Paide kokkuostupunkti töötaja mehe ära ning ettevõte andis kogu info ja metallesemed üle politseile.
Niipea kui ajakirjanduses ilmus Reopalu kalmistu rüüstamises kahtlatava foto, tundis Kuusakoski Paide kokkuostupunkti töötaja mehe ära ning ettevõte andis kogu info ja metallesemed üle politseile. Foto: Dmitri Kotjuh

Jaanuari alguses vapustas Paide kogukonda uudis Reopalu surnuaia ristide rüüstamisest. Lehelugeja anonüümse foto ja paljude järgmiste lehelugejate kaasabile õnnestus pahategija isik kiiresti tuvastada. Politseinikud võtsid mehe kinni ja too tunnistas teo üles ning andis varastatud kraami välja.

Lugejate seas tekkis küsimus, kuidas oli võimalik, et paarisajast kalmistult varastatud pronksist ja messingist nimeplaadist suurem osa saadi kätte Paidest Kuusakoski metalli kokkuostupunktist. Seda selgitab vanametalliettevõtte Kuusakoski brändijuht Mari-Liis Vaher.

Miks ei tekkinud teie ettevõtte vastuvõtjas kahtlust, kust pärineb kokku taotud metall, ja miks oli metalli pakkujal vaja esemete esialgset väljanägemist moonutada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles