2020. aasta jooksul lennutas airBaltic üle 225 000 eesti reisija

Kuido Saarpuu
Copy
AirBalticu lennuk Tallinna lennujaamas.
AirBalticu lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Remo Tõnismäe

EelmiseI aastal lennutas airBaltic 225 000 eesti reisijat, mis on 67% vähem kui aasta varem. Lennufirma lennuvõrgustik hõlmab endiselt Euroopa, Skandinaavia, Venemaa, endisi SRÜ ja Kesk – Ida riike.

Martin Gauss, airBaltic’u juhatuse esimees: “airBaltic näitas oma tugevat pühendumist Eesti õhuühendusele, jätkates mitmete lennusihtkohtade pakkumistega ka uutes tingimustes, kuigi reisijate arv oli märgatavalt vähenenud. Suurema osa möödunud aastast oleme suutnud hoida Balti riikide lennuühendust piisavalt heal tasemel. Tuleviku arengu mõttes on aga kriitiliselt tähtis, et airBaltic naaseb oma kasvuplaani juurde niipea, kui pandeemia saab kontrolli alla.”

“Eesti uus valitsus on deklareerinud oma prioriteediks hädalavajaliku lennuühenduse hoidmist ja aviatsiooni toetamist. Jätkates oma teenuse pakkumisega jääb airBaltic täielikult toetama neid prioriteete,” lisas Martin Gauss.

2020. aasta jooksul on airBaltic ouliselt laiendanud oma turuosa Tallinna lennujaamas, kasvatades seda 21%-lt kuni 27%-ni. Kokku on airBaltic lennutanud 2020. aastal üle 1 340 000 reisija ja teostas 22 300 lendu kõikidest Baltikumi pealinnadest kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles