ERM avab püsinäituse tasuta külastamiseks

Kuido Saarpuu
Copy
Eesti Rahva Muuseumi peahoone Raadil.
Eesti Rahva Muuseumi peahoone Raadil. Foto: Kristjan Teedema

Tartu rahu 101. aastapäeval teeb Eesti Rahva Muuseum kingituse kõikidele Eesti inimestele ning avab oma suurima püsinäituse „Kohtumised“ kuni kevadpühani 1. mail tasuta külastamiseks. Prii sissepääs hakkab kehtima 2. veebruaril 2021, mil ERM on Tartu rahu aastapäeva puhul erandkorras avatud ka teisipäeval.

Tegemist on kolmekuise prooviperioodiga, et näha, kuidas Eesti inimesed idee tasuta püsinäitusest vastu võtavad. ERMi direktor Alar Karis peab oluliseks, et tasuta ligipääs Eesti kultuuriloole oleks kõigile ja alati olemas. „ERMi püsinäitus „Kohtumised“ oma mahukusega annab suurepärase ülevaate Eesti kultuuriloost erinevas vanuses külastajatele. Kuna siin on palju vaadata, siis peaks näitust külastama mitmeid kordi. Prii sissepääs võimaldabki mitmekordset külastust palju lihtsamalt,“ selgitab Alar Karis. „Samuti aitab tasuta püsinäitus lahendada ligipääsu maja B poolele, kus toimuvad erinevad kunstinäitused, teatrietendused ja muud sündmused.“

„Kohtumised“ püsinäitus avati ERMi uue maja valmimisel üle nelja aasta tagasi. Ligi 4000 ruutmeetrit pakub vaatamiseks Ajarada koos 12 erineva teemanäitusega.

Tegemist on kolmekuise prooviperioodiga, et näha, kuidas Eesti inimesed idee tasuta püsinäitusest vastu võtavad.

Püsinäituse pikk jalutuskäik kulgebki Ajarajal, mis viib kokku paljude eri aegadel siin maal elanud inimestega ning lubab osa võtta nende igapäevastest toimetustest. Siin saab külaline osa elust-olust Eestis alates vabaduste ajast kuni lõpuks jõutakse Ajarada mööda minnes tagasi kiviaega. Kolmekuise prii sissepääsuga on ka 12 teemanäitust, näiteks „Linnad linnas“, „Talu elu ja talu ilu“ või „Keelekatel“, samuti osalussaal, kus märtsikuus avaneb uus näitus „Kiirmood“. Tasuta saab külastada ka B-osa fuajeed ja seal asuvaid näituseid.

Lisaks näitusele „Kohtumised“ on avatud endiselt ERMi teine püsinäitus „Uurali kaja“, mis juhatab külastajad Eesti Rahva Muuseumi soome-ugri aasta teemasse. Kuni septembrikuu lõpuni on avatud ka Tartu Aasta Tegu tiitliga pärjatud muinasjutunäitus „Elas kord…“.

ERM on avatud kolmapäevast pühapäevani kell 10–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles