Küünlakuu algab pakaseliste ilmadega

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Jätkuvad külmad ilmad võivad tuua kaasa hulganisti õnnetusi.
Jätkuvad külmad ilmad võivad tuua kaasa hulganisti õnnetusi. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ilmateenistuse prognoosi järgi läheb ilm lähipäevil külmemaks ning korralikku pakast on oodata ka järgmiseks nädalaks.

Laupäeva öösel on pilves ilm. Sajab lund ja kohati tuiskab. Puhub valdavalt läänekaare tuul 5-10, saartel ja looderannikul põhja- ja loodetuul puhanguti 15, hommikul kuni 17 m/s. Külma on 1-7 kraadi. Päeval on pilves ilm ning aeg-ajalt sajab lund ja kohati tuiskab. Puhub läänekaare tuul 5-11, saartel ja looderannikul loodetuul puhanguti 15, saartel kuni 18 m/s. Külma on 1-5 kraadi. 

Pühapäeva öösel on pilves ilm ning mitmel pool sajab lund. Puhub valdavalt läänekaare tuul 2-8, saartel loodetuul puhanguti 15 m/s. Külma on 3-9 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab lund. Puhub läänekaare tuul 3-9, ennelõunal rannikul puhanguti 12 m/s. Külma on 1-6 kraadi. 

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm ja kohati sajab lund. Puhub valdavalt läänekaare tuul 1-7 m/s. Külma on 4-9, kohati 14 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm ja kohati võib veidi lund sadada. Puhub valdavalt läänekaare tuul 2-8 m/s. Külma on 2-8 kraadi. 

Teisipäeval jätkub madalrõhkkonna nõrgenemine ja õhurõhu aeglane tõus. Öösel sajab kerget lund, päeval on sajuhooge hõredamalt. Puhub mõõdukas lõunakaare, saartel läänekaare tuul. Öö hakul on saartel ja läänerannikul külma 2-8, mandri sisealadel 9-14 kraadi, päeval 2-5 krd ning jäävaba veega rannikul tõuseb temperatuur 0 kraadi lähedale.

Kolmapäeval kujuneb Eesti kohale väike kõrgrõhuhari ja kohati sajab kerget lund. Tuul on nõrk ja valdavalt lõunakaarest. Öösel on külma 6-11, selgineva taeva korral langeb paar-kolm kraadi madalamale, päeval 2-6 kraadi.

Neljapäeval laieneb Teravmägede lähistelt külma kõrgrõhkkonna serv üle Skandinaavia ja Soome. Läheneva külmema õhu piirimail on veel niiskust, mis siin-seal kerge lumena alla tuleb. Tuul pöördub idakaarde ja päeva peale tugevneb. Öösel on saarte rannikul kuni 5 kraadi, mandril on külma 8-13, selgineva taeva korral 15 kraadi, päeval on külma 4-9 kraadi. Saartel vastu Läänemerd võib õhutemperatuur pisut kõrgemale tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles