2020. aasta parimad ratsasportlased said selgeks

Kuido Saarpuu
Copy
Ratsutamine. Pilt on illustratiivne.
Ratsutamine. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Tavapäraselt on aasta algus olnud parimate tunnustamise aeg, kuid siingi on maailma valitsev pandeemia teinud oma töö ja olude sunnil lükkub igal aastal nii oodatud üritus edasi kevadesse. 2020. aasta parimate sportlaste nimed saame avaldada juba nüüd, auhinnad jäävad ootama üleandmist aprillis.

 

2020. aasta parimad sportlased selgusid edetabelite alusel.

Takistussõidus saab parima sportlase auhinna Paul Argus. U25 klassis oli parim Berit Lehtsaar, juuniorites Karol-Kenneth Lootus, poniklassis Birgit Adler ja lasteklassis Elisabeth Ervald.

Parim sportlane koolisõidus on Dina Ellermann. Noorte klassis saab auhinna Maian May Kesküll, juuniorites Rose Marie Skjoldby ning poni- ja lasteklassis Maria Mägi.

2020. aasta parimad sportlased selgusid edetabelite alusel.

Kolmevõistluses saab parima sportlase tiitli Jaagup Kallas. U25 kolmevõistluses oli parim Maris Kangur, juuniorites Britt Getter Astover ja poniklassis Emma-Elisa Randväli.

Parim sportlane kestvusratsutamises on Tiina Kuusepuu. Noorte klassis saab parima sportlase auhinna Lilian Schönberg, juuniorites Jasmin Viinamägi ja poniklassis Agnes Annimäe.

Rakendispordis on parim ühehobuse rakendi kutsar, Järvamaalt pärit Pille-Riin Roosileht ja parim üheponirakendi kutsar Riina Rõa.

Tunnustustakse ka parimaid harrastussportlaseid. Takistussõidus on parim amatöörsportlane Catlin Vatsel ja parim harrastussportlane Grete-Liis Lepp. Koolisõidus on parim harrastaja Jekaterina Rastoštšenkova, kolmevõistluses Aive Mihkelson ja kestvusratsutamises Kelly Uluots.

Parimaks klubiks takistussõidus sai RK Ruila Tall, koolisõidus ja kolmevõistluses Tondi RSK, kestvusratsutamises RK El Awrah ET ning rakendispordis Vändra RSK.

Aasta hobune, treener ja gruum

Seekord tegime aasta parima hobuse, treeneri ja gruumi väljaselgitamiseks avaliku küsitluse, kus igaüks sai kirja panna oma favoriidid. Nii oli võimalus esile tuua ka neid inimesi, kes pole igapäevaselt rambivalguses. Vastuseid kogunes 600 ringis ja sealt koorusid välja auhinna saajad.

Parima hobuse tiitli esikolmikusse tõusid Renessin, Expert ja Kaliber DP. Kõige rohkem hääli kogus My Relanderi võistluspartner Expert, kellele läheb 2020. aasta hobuse tiitel.

Treeneritest mainiti enim Aldo Kanepit, Alla Gladõševat ja Pille Elsonit. Küsitluse lõppedes oli kõige rohkem hääli kogunenud koolisõidu treenerile Alla Gladõševale, kellele läheb aasta treeneri tiitel.

Gruumide osas oli rebimine kõige tihedam. On rõõm tõdeda, et neid inimesi märgatakse ja nende tööd hinnatakse. Kõige rohkem toodi esile Vivian Rulli, Maarja Martinsoni ja Kristina Pärtelit. Aasta gruumi tiitli sai Vivian Rull.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles