Türi valla eelarve ületab 21 miljoni euro piiri

Kuido Saarpuu
Copy
Tulumaksu tagastamine on alanud.
Tulumaksu tagastamine on alanud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Türi vallavolikogu võttis 28. jaanuari istungil vastu Türi valla 2021. aasta eelarve, mille maht on 21,7 miljonit eurot.

Põhitegevuse tulud on 17,1 miljonit ja põhitegevuse kulud 16,4 miljonit. Põhitegevuse tulem on 0,7 miljonit eurot, mis ei ole piisav laenu teenindamiseks. Laenu tagasimaksed 2021. aastal on 1,56 miljonit eurot ja laenu võtab vald 2,35 miljonit eurot.

Selle aasta investeeringute maht on 3,49 miljonit eurot:  teedesse vastavalt teehoiukavale 0,75 miljonit, Türi kultuurikeskuse Väätsa kogukonnahoonele 0,86 miljonit, raamatukogu ja vallavalitsuse haldushoone remondile 0,51 miljonit eurot.

Et eelarvestrateegia näeb ette püsikulude kasvu pidurdumist, siis on eelarves juba analüüsitud nii koosseise kui ka tegevusi. Sama tegevus jätkub  aasta jooksul eesmärgiga luua motiveeritud ja läbipaistavaid palgasüsteeme asutustes ning kasutada ressursse läbimõeldult.

Põhitegevuse tulud on 17,1 miljonit ja põhitegevuse kulud 16,4 miljonit eurot. Põhitegevuse tulem on 0,7 miljonit, mis ei ole piisav laenu teenindamiseks.

Valla eelarves on ette nähtud toetused hajaasustuse programmi, samuti noortele peredele kodu soetamiseks, huvitegevuseks ning sotsiaalprojektideks, nagu hoolekandeteenuste laiendamine (projekt Väätsa eakatekodus ja vallavalitsuses), projekt „Kodud tuleohutuks", projekt raske ja sügava puudega lastele tugiisiku, lapsehoiu- ja transporditeenuse arendamiseks, samuti  projekt ISTE.

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles