Perearstid osalevad vaktsineerimisega uuringus

Anne Põder
Copy
Tänaseks on kõik perearstid ja pereõed Järvamaal vaktsineeritud.
Tänaseks on kõik perearstid ja pereõed Järvamaal vaktsineeritud. Foto: Erakogu

Eelmise nädala lõpuks said koroonaviiruse vastu vaktsineeritud kõik Järvamaa perearstid ja pereõed. Nende soov on anda üldsusele tagasisidet, kuidas nad end vaktsineerimise järgselt tundsid ning veenda inimesi, et kõrvaltoimed on mööduvad.

Vee perearstikeskuse perearst Ingrid Alt andis teada, et kõik vaktsineeritud on elasid süstimised üle ja on täie tervise juures. "Tõsi, vaktsineeritute hulgas esines kergemaid või raskemaid kõrvaltoimeid 36 tunni jooksul pärast teistkordset süstimist. Aga need möödusid ja enesetunne on nüüdseks kõigil väga hea," lausus ta.

Alt ütles, et kui arstid sellesse vaktsiini ei usuks, siis nad ei laseks seda teha iseendale, enda perele ega enda patsientidele. "Me võtame kokku kõrvaltoimeid iseendi peal ehk tekkinud on huvitav olukord, kus arstid lähevad eesliinile ja lasevad end vaktsineerida ning mitte ainult selleks, et olla kaitstud, vaid ka selleks, et anda patsientidele ja ka üldsusele laiemalt ülevaade, milline enesetunne vaktsineerimise järgselt on," rääkis ta.

Alt lisas, et nad teevad ka ise hetkel kliinilist ravimiuuringut, kus kõik vaktsineeritud perearstid ja pereõed vaatavad 21 päeva pärast üle, kui hästi nad kaitstud on. "Me määrame enda antikehad vaktsineerimise järgselt. Võime hiljem kokkuvõtte anda, mis uuringust selgus," lubas ta.

"Minu kõige suurem unistus on visata maskid nurka," lausus Ingrid Alt. "Ma ei taha mitte kunagi kuulda, et see on uus reaalsus. Ma ei taha kuulda, et ma pean hoidma teise inimesega distantsi. Ma tahan inimesele viisakalt kätt anda. Ma tahan inimest kallistada ja ma tahan inimesega koos söögilauas einestada. Ma kõike seda tahan. Ma oleksin väga-väga õnnetu, kui me sügiseks seda ei saavuta. Seetõttu ma tõsiselt panen kõigile südamele, et palun vaktsineerime ja viskame maskid nurka."

Loe lisaks ka siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles