Järvamaal tehti mullu kinnisvaratehinguid 48 miljoni euro eest

Kuido Saarpuu
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maa-ameti 2020. aasta kinnisvaraturu analüüs näitab, et Eestis toimus 60 180 võõrandamistehingut, millest 50 208 olid ostu-müügitehingud. Järvamaal tehti mullu kinnisvaraga enam kui 1600 tehingut väärtuses üle 48 miljoni euro. Nagu ikka, eriti hinnas on maakonnas haritav maa. 

Eelmise aastaga võrreldes kasvas tehingute arv 1,7 protsenti ja ostu-müügitehingute arv  2,6 protsenti. Tehingute koguväärtus ulatus 4 miljardi euroni, mis oli 1,9 protsenti rohkem kui aasta varem. Erandlikult toimus 2020. aastal kinnisasjadega rohkem tehinguid kui korteriomanditega ja Harjumaa tehingute osatähtsus tehingute koguarvus vähenes.

2020. aastal toimus ligi 48 protsenti tehingutest korteriomanditega ja ligi 51 protsenti kinnisasjadega. Korteriomanditega tehtud tehingute koguarv kahanes kümnendiku. Kinnisasjadega tehtud tehingute koguarv kasvas ligi 16 protsenti, mille põhjus oli hoonestamata maadega tehtud tehingute arvu suurenemine. Tehingute koguväärtus on korteriomandite puhul langenud vähem kui 1 protsent ning kinnisasjade puhul tõusnud 5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles