Noored Kooli programmi saab kandideerida 14. märtsini

Kuido Saarpuu
Copy
Tühi klassiruum.
Tühi klassiruum. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Noored Kooli kaheaastane arenguprogramm ootab kandideerima kõrgharidusega inimesi, kes soovivad seista iga õpilase eest ja luua suuri muutusi ühiskonnas. Programmi 15. lennuga saab liituda 14. märtsini.

Kandideerima oodatakse igas vanuses inimesi üle Eesti, kes soovivad pühenduda intensiivsele õppimisele ja enesearengule ning töötada selle nimel, et kõigil lastel oleks elus rohkem valikuid. Kahe aasta jooksul läbivad Noored Kooli osalejad ainulaadse õpetamise ja eestvedamise koolituse, mis aitab neil kujuneda muutuste eestvedajateks oma kogukonnas. Samal ajal töötatakse täiskoormusega tavakoolides, õpetades peamiselt põhikooliõpilasi.

Noored Kooli värbamisjuht Margot Lillemägi sõnas, et praeguses pandeemiaolukorras vajavad õpilased väga võimekaid õpetajaid, kes seisavad vaatamata raskustele selle eest, et iga laps saaks väga hea hariduse. “Meie haridussüsteem vajab täna ambitsioonikaid ja pühendunud inimesi vast rohkem kui kunagi varem. Noored Kooli programmis saad ainulaadse õpetamis- ja juhtimiskogemuse, mis aitab luua süsteemset muutust Eesti haridusmaastikul,” pöördus Noored Kooli värbamisjuht huviliste poole.

Kandideerima oodatakse igas vanuses inimesi üle Eesti, kes soovivad pühenduda intensiivsele õppimisele ja enesearengule ning töötada selle nimel, et kõigil lastel oleks elus rohkem valikuid.

Programmi 14. lennu osaleja, Tartu Forseliuse Kooli matemaatikaõpetaja Maria Olmann, kes pärjati mullu Tartu aasta tudengiks, sõnas, et Noored Kooli programm on kõige väljakutsuvam ja samas kõige arendavam ja sisukam asi, mida ta on seni teinud. “Lennukaaslased on nii inspireerivad, et mul on au nendega ühte sammu astuda ja koos muutust luua. Kool on nii uuendusmeelne ja energiline, et hea meel on näha kõrvalt nii toimivat juhtimist. Õpilased on nii mitmekülgsed, põnevad ja pidevas muutumises, et see tõukab ka ennast pidevalt arendama,” ütles Maria Olmann. “Iga päev ja iga nädal olen silmitsi uue olukorraga, millele tuleb leida uusi lahendusi. Ja see on põnev!” lisas Noored Kooli osaleja.

Kandidaatidelt eeldatakse mistahes eriala kõrgharidust ning valmidust töötada programmis õppimise ajal kaks aastat ühes Eestimaa koolis õpetajana. Programmis osalemiseks tuleb kandidaatidel põhjaliku kolmeosalise valikuprotsessi käigus näidata oma motivatsiooni, suhtlemis-, koostöö- ja eneseanalüüsioskust, algatusvõimet ning õppimisega seotud väärtushinnanguid.

Kandideerimiseks tuleb täita ankeet Noored Kooli kodulehel: www.nooredkooli.ee. Programmi 15. lennu viimaseks kandideerimistähtajaks on 14. märts.

SA Noored Kooli on vabaühendus, mis loob kasvukeskkonna haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse. Selleks valitakse programmi erinevatelt elualadelt võimekaid tulevasi eestvedajaid, kes soovivad anda oma panuse Eesti hariduses peituvate probleemide lahendamiseks. Programm pakub neile koostöös Tallinna Ülikooliga mitmekülgset õpetamis- ja juhtimiskoolitust ning tugisüsteemi. Pärast kaht aastat saavad programmis osalejad otsustada, kas soovivad jätkata tööd õpetajana või rakendada oma kogemusi ja oskusi mõnes teises rollis. Noored Kooli on 14 aasta jooksul toonud haridusse 250 inimest, kellest enamus töötab edasi haridusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles