Muusikakooli õpilased osalesid rahvusvahelisel konkursil

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Postimees/Scanpix

Türi muusikakooli õpilased osalesid edukalt XII S. I. Savšinski nimelisel rahvusvahelisel konkursil

 

20. jaanuarist kuni 5. veebruarini toimus XII S. I. Savšinski nimeline rahvusvaheline konkurss solistidele ja kammeransamblitele, kus osales ligi 200 solisti klaveri, keelpillide, puhkpillide, harfi ja laulu erialal ning 15 erineva koosseisuga ansamblit.

Türi muusikakooli direktor Silja Aavik andis teada, et nende kooli esindasid solistide kategoorias õpetaja Viia Ivaski flöödiklassi õpilane Annaliisa Aren, kes osales kuni üheksaaastaste vanusegrupis ja saavutas esikoha ning Kristiina Theresa Miller, kes osales 10-12aastaste vanusegrupis ja kellele omistati kolmas koht. Õpetaja Helen Oti tšelloklassi õpilane Teele Lotte Trug osales 13-15aastaste grupis ja tema head esitust hinnati tänukirja vääriliseks. Kõikide mängijate kontsertmeister on Siret Heinaste.

Esmakordselt osaleti ka kammeransambli kategoorias, kus kuni 13aastaste vanuserühmas astus üles õpetaja Viia Ivaski poolt juhendatav trio koosseisus: Kristiina Theresa Miller (flööt), Karola Lee Aasavelt (tšello) ja Maria Palling (klaver). Ansambel saavutas kolmanda koha.

Tavapärases olukorras oleks konkurss toimunud Sankt-Peterburgis, Venemaal, aga oludest lähtuvalt korraldati üritus videokonkursina. Salvestusi hindas rahvusvaheline žürii.

Konkursiinfo!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles