«Paide 3000» uurib ühe linna näitel kogukonna ja kunsti suhteid

Paide Teater
Copy
Paide 3000
Paide 3000 Foto: Paide Teater

«Paide 3000» on Paide teatri (kunsti)projekt, mis algab 2021. aasta veebruaris ja lõppeb siis, kui esitatud küsimused on saanud vastused. Projekti keskmes on küsimus kunsti ja kunstniku rollist 21. sajandi maailmas.

Üks linn. Mitte eriti suur. Õigemini – päris väike. Raekoja ja kirikuga, supermarketite ja parkimisplatsidega, lasteaedade, koolide ja kaltsukatega, tehaste ja staadionitega, kergliiklusteede, kohvikute ja kinoga, kus käib palju rahvast, kui näidatakse mõnd uut kodumaist filmi, kus peaosa mängivad needsamad inimesed, kes mängivad selles seriaalis, mille vaatamiseks laupäeva õhtul kogu viieliikmelise perega kolmekohalisele diivanile mahtuda püütakse.

Puitmajadega möödunud sajandi algusest ja paneelmajadega, mille rõdudel kasvavad värvilised petuuniad; aedadega, mida hoolsad omanikud terve suve väsimatult niidavad, ja tänavatega, milles on augud, mida jõudumööda parandatakse, aga nii kui üks saab parandatud, on kohe kolm uut platsis. Inimestega, kes käivad päevast päeva tööl, ja inimestega, kes ei käi tööl, sest neil ei ole tööd või sellepärast, et nad on oma panuse ühiskonnale juba andnud, ja inimestega, kes ei käi tööl, sest – kurat seda teab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles