Riiklik kodutunde-programm parandab maal elutingimusi

Urmas Glase
Copy
Eelmisel aastal luges Aare Rohelpuu reklaami, võttis kätte ja kirjutas hajaasustusprogrammi taotluse uue puurkaevu tegemiseks ja veevärgi kohendamiseks. Läks õnneks. Tema teada on külas teisigi, kel on sama plaan käsil.
Eelmisel aastal luges Aare Rohelpuu reklaami, võttis kätte ja kirjutas hajaasustusprogrammi taotluse uue puurkaevu tegemiseks ja veevärgi kohendamiseks. Läks õnneks. Tema teada on külas teisigi, kel on sama plaan käsil. Foto: Dmitri Kotjuh

«Enam pole mingit muret! Mis viga nüüd kraanist lasta puhast ja selget vett. Vesi on ideaalne, mõnusa maitsega, hea juua,» kiitis 30 aastat Kodasemal kunagises mõisa sepipajas elanud Aare Rohelpuu uut, 30 meetri sügavuselt põhjaveest rüübet ammutavat puurkaevu.

Varem andis perele vett salvkaev, millel oli sügavust kaheksa meetrit. «Nii kaua polnud häda, kui Kaarukas maaparandust tehti, see tõmbas kaevud kuivaks. Juba aprillist-maist pidin hakkama püttidega vett tassima, küll ühe või teise naabri juurest,» ütles Rohelpuu.

Eelmisel aastal luges ta reklaami, võttis kätte ja kirjutas hajaasustusprogrammi taotluse uue puurkaevu ehituseks ja veevärgi kohenduseks. Läks õnneks. Rohelpuu teada on külas teisigi, kel on sama plaan käsil. «Bürokraatiat oli hullupööra, terve aasta otsa asjaajamist ja allkirjade andmist,» ütleb ta käega rehmates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles