Kergejõustiklased näitasid pealinnas võistlusvormi

Kuido Saarpuu
Copy
Erko-Hendrik Mõttus.
Erko-Hendrik Mõttus. Foto: Marko Mumm / EKJL

Lasnamäe kergejõustikuhallis lõppesid U23 vanuseklassi Eesti talvised meistrivõistlused kergejõustikus. Ka Järvamaale tuli medaleid.

 

Silmapaistvaima tulemusena püstitas 21-aastane Karl Erik Nazarov 60m jooksus uue Eesti siserekordi.

Sisehooajal pidurdamatus hoos olev Nazarov viis 60m jooksu rekordnumbrid 6.63-ni, alistades möödunud aastast enda nimele kuulunud rekordi viie sajandiksekundiga. Teisena ületas finišijoone 6.66-ga Henri Sai (SK Altius), kes jooksis samuti kiiremini eelmisest Eesti rekordist. Pronksmedal riputati kaela Robin Saparile (KJK Vike), kes läbis distantsi 6.96-ga.

Tänavuses maailma edetabelis läheb Nazarov 6.63-ga jagama 23. kohta ja Euroopa edetabelis kümnendaks. Lisaks Eesti rekordile võttis Liivi Eriku õpilane enda nimele ka Lasnamäe kergejõustikuhalli tippmargi, mis seni kuulus 6.66-ga seitsmevõistluse maailmarekordiomanikule Ashton Eatonile.

U23 vanuseklassi Eesti meistriks noormeeste kõrgushüppes tuli KJK Saare värve esindav Hendrik Lillemets (2.06). Kolmanda koha sai kultuuri- ja spordiklubi Alem esindaja Erko-Hendrik Mõttus (pildil) 1.90ga. Tulemus sündis kolmandal katsel.

Erko-Hendrik Mõttus ütles, et ta ei olnud saanud ole ammu hüpata, viimati naeltega tegin seda lausa suvel. „Seda ja mu lühikest ettevalmistust nendeks võistlusteks arvesse võttes, ei saa tulemuse üle nuriseda,“ tunnistas ta. „Kindlasti jäi järgmise kõrguse (1.95 ajas kolmel katsel lati maha) varu veel sisse, selle ajaksingi vähese hüppe praktika kraesse. Aga üldjoontes oli väga mõnus taaskord end proovile panna ja jään ootama järgmisi võistlusi.“

Tänusõnad ütles Mõttus edasi ka oma treenerile Veiko Valangule, kes temaga ühendust võttis ja arvas, et ta võiks võistelda. Samuti juhendas Valang Mõttust ka võistlustel.

Väljaspool arvestust osales kõrgushüppevõistlusel Alemist ka Markus Anvelt. Tema ületas 1.95.

Vahepeal toimunud Eesti talvistel vasaraheite karikavõistlustel tuli meestest kolmandaks Neemo Kull kergejõustikuklubist Järvala. Tema vasaraheite tulemuseks oli 54.76.

Ajakava kohaselt peaks kergejõustiklaste talvine võistlushooaeg jätkuma juba lähipäevil- nädalavahetusel peaksid Lasnamäe kergejõustikuhallis olema Eesti talvised meistrivõistlused. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles