Kümneid ja kümneid soovijaid: Paide Teatrisse soovitakse tööle tulla üle terve Eesti

Kuido Saarpuu
Copy
teatri trupist Paide Muusika- ja Teatrimaja katuselt: Kenn-Eerik Kannike, Harri Ausmaa, Oliver Issak, Jan Teevet, Johannes Richard Sepping, Kirill Havanski.
teatri trupist Paide Muusika- ja Teatrimaja katuselt: Kenn-Eerik Kannike, Harri Ausmaa, Oliver Issak, Jan Teevet, Johannes Richard Sepping, Kirill Havanski. Foto: Paide Teater

Paide Teater kuulutas jaanuari alguses välja avaliku konkursi, et leida oma loovmeeskonda veel üks liige. Teater ei otsi näitlejat ega lavastajat, kunstnikku ega grimeerijat, vaid teatritegijat, inimest, kes tahab muuta ühe teatri ja kogukonna nägu. 

 

Teatri kunstiline juht Jan Teevet selgitas toona, et avaliku konkursiga otsitakse inimest, kes kujundaks oma töökoha enda näole vastavalt. „Hoolimata sellest, et me oleme teater ja meie üheks põhitegevuseks jääb lavastuste loomine ja etendamine, ei otsi me tingimata klassikalise kooliga näitlejat. Me ootame kandideerima kõiki, keda huvitab teatri piiride avardamine, olgu selleks siis valgus- või etenduskunstnik või hoopis kirikuõpetaja või bioloog,“ sõnas Teevet. 

Nüüd annab teatripere teada, et avalik konkurss uue meeskonnaliikme leidmiseks on jõudnud oma esimese faasi lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles