Muinsuskaitseamet jagas maakonda tuhandeid toetuseurosid

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Eesti kunstiakadeemia tudengid on juba mitmel aastal professor Hilkka Hiiopi juhendusel käinud Koeru kiriku laemaalinguid uurimas ja konserveerimas. Tänavu uuringute jätkamiseks muinsuskaitseamet toetust ei andnud.
Eesti kunstiakadeemia tudengid on juba mitmel aastal professor Hilkka Hiiopi juhendusel käinud Koeru kiriku laemaalinguid uurimas ja konserveerimas. Tänavu uuringute jätkamiseks muinsuskaitseamet toetust ei andnud. Foto: Dmitri Kotjuh

Muinsuskaitseamet toetab tänavu Järvamaa ehitis-, kunsti-, ajaloo- ja arheoloogiamälestisi ning muinsuskaitsealadel asuvaid hooneid tuhandete eurodega. Paljud ametile esitatud rahataotlused jäid ka toetusest ilma.

Tänavu esitati muinsuskaitseametile kahte taotlusvooru üle 500 taotluse 16,4 miljoni euro väärtuses. «Positiivse poole pealt näitab see, et omanikud on muinsuskaitseameti toetused üles leidnud, samas annab see tunnistust ka mälestiste aastakümnetega kogunenud suurest remondivõlast, mille katmiseks on muinsuskaitseameti toetused hädavajalikud,» ütles peadirektor Siim Raie.

Sel aastal toetab amet kõige rohkem ehitismälestisi ning hoonetest ajaloomälestiste ennistust ja remonti kokku 3,6 miljoni euroga. Sellest 1 889 861 euroga 75 hoone ennistust, 722 175 euroga 14 pühakoja ennistust ja miljoniga kümne omandireformi käigus tagastatud ehitismälestise ennistust. Lisaks toetatakse 16 muinsuskaitsealal asuva hoone ennistust 393 573 euroga, mida on võrreldes möödunud aastaga kolm korda rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles