Algas lasteaedade ja -hoidude vaktsineerida soovivate töötajate nimekirjade kogumine

Kuido Saarpuu
Copy
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv.
Vaktsineerimine. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eilsest saavad lasteaiad- ja hoiud edastada vaktsineerimist soovivate töötajate nimekirju. Vaktsineerimisega plaanitakse alustada märtsis.

 

„Üldhariduskoolide töötajate vaktsineerimine on alanud ning saame teha ka ettevalmistusi lasteaedade- ja hoidude töötajate vaktsineerimiseks,“ sõnas haridus- ja teadusminister Liina Kersna. „Vaktsineerimine on hea võimalus kaitsta iseend ja teisi. Vaktsineerimine on vabatahtlik, ent soovitan kõigil, kel võimalik, seda teha,“ lisas ta.

Lasteadadel- ja hoidudel tuleb esitada oma andmed Haridus- ja Teadusministeeriumist saadetud tabeli kujul läbi eesti.ee portaali. Koondatud andmeid ootab Eesti Haigekassa võimalusel 25. veebruariks, et vaktsineerimist võimalikult hästi planeerida. Nimekirju saab hiljem täiendada. 

Eesliinitöötajate seas vaktsineeritavad on kõik haridusvaldkonna töötajad, sh lasteaedade ja -hoidude, üldhariduskoolide, kutseõppeasutuste, kõrgkoolide ja huvikoolide ja täienduskoolitusasutuste töötajad. Kõik haridusasutused saavad vaktsineerimisjärje nendeni jõudmisel teavituse ning juhendi, kuidas oma andmeid edastada.

Lasteadadel- ja hoidudel tuleb esitada oma andmed Haridus- ja Teadusministeeriumist saadetud tabeli kujul läbi eesti.ee portaali.

Täpse vaktsineerimise järjekorra paneb paika Sotsiaalministeeriumi juures tegutsev COVID-19 vaktsineerimise juhtrühm.

Vaktsineerimine toimub alla 70-aastaste puhul AstraZeneca vaktsiiniga ning üle 70 aastaste puhul kas Pfizeri või Moderna vaktsiiniga. Pfizeri ja Moderna vaktsiini Eestisse jõudvad kogused on endiselt väga piiratud ning seetõttu võib üle 70-aastaste haridustöötajate vaktsineerimine veidi kauem aega võtta, kuid järgnevate vaktsiinikoguste saabumisel jõutakse ka nendeni.

Vaktsineerimine toimub põhiliselt lasteaia või -hoiu asukohajärgses vaktsineerimiskeskuses: haiglavõrgu arengukava haiglas, perearstikeskuses, vajadusel ka mõne teise tervishoiuteenuse osutaja juures või asutuses kohapeal.

Vaktsineerimiskeskus võtab vaktsineerimise täpse korralduse osas ise ühendust otse lasteaia/-hoiu või vaktsineeritavaga. Vaktsineerimise sujuvaks toimimiseks on kokkulepitud vaktsineerimisajast kinni pidamine hädavajalik.

Esmaspäeval algas üldhariduskoolide töötajate vaktsineerimine. Tänaseks on Haigekassale esitatud rohkem kui 500 üldhariduskooli enam kui 15 500 vaktsineerimist sooviva töötaja andmed. Nimekirju lisandub siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles