Kõige rohkem positiivseid testitulemusi tuli Järva valda

Anne Põder
Copy
Kinnitatud haigusjuhtude jaotus maakonniti 20. veebruari seisuga.
Kinnitatud haigusjuhtude jaotus maakonniti 20. veebruari seisuga. Foto: Järva Teataja

Täna Järvamaale tulnud 26-st positiivsest koroonatesti tulemusest 15 olid Järva vallast, 8 Paide linnast ja 3 Türi vallast.

Terviseameti andmetel on Järva maakonna 14 päeva suhtarv 100 000 elaniku kohta 735,73, mille poolest oleme Eestis Saaremaa, Ida-Virumaa ja Harjumaa järel neljandad.

Viimase kahe nädalaga on maakonda lisandunud 222 koroonapositiivset inimest. Kevadest saati on aga maakonnas haigestunud kokku 824 inimest.

Juhtumite suharv 14 päeva jooksul kohalike omavalitsute lõikes hoiab jätkuvalt Järva valla näitajat kõrgel. See on 1219,65, mis on suurusjärgult võrreldav haigestumisega Saaremaal ja mõningatest Ida-Virumaa valdades.

Paides on see sama suhtarv 688,14 ja Türi vallas 380,55.

Järva vallavanem Arto Saar ütles, et tänase numbri taga on suure tõenäosusega Koeru hooldekeskuse neljapäevase laustestimise tulemused, mis kajastusid väikse viivitusega, sest tulemused polnud veel reede hommikuks Terviseametile veel laekunud.

"Mulle teadaolevalt pole vallas kusagil mujal nakatumiste arv märgatavalt suurenenud ega ka uusi koldeid tekkinud," sõnas ta.

Saar lootis, et Koeru hooldekeskuses hakkavad koroonanumbrid peagi langema, sest suurem osa majaga seotud kliente ja töötajaid on juba nakatunud. "Seal pole enam palju jäänud," märkis ta. Loodetavasti viib see kriitiliste piirkondade nimekirjast nii Järva valla kui Paide linna, kelle inimesi on hooldekeskuses omajagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles