Järvalased andsid panuse koroonauuringusse

Anne Põder
Copy
Mitmed järvalased sattusid Tartu Ülikooli seireuuringusse koroonaviiruse antikehade tekke ja leviku kohta.
Mitmed järvalased sattusid Tartu Ülikooli seireuuringusse koroonaviiruse antikehade tekke ja leviku kohta. Foto: Dmitri Kotjuh

Küllap märkasid paljud järvalased, et sattusid veebruari esimeses pooles väljavalitud inimeste hulka Tartu Ülikooli uuringus "Covid-19 aktiivne seire". See juhtus põhjusel, et Järvamaa haigla tegi Tartu Ülikooli teadlastega koostööd ning oli valmis nädala jooksul võtma vajalikke proove. 

Järvamaa haigla õendusjuht Maire Raidvere ütles, et seekordne seireuuring oli varasematest veidi erinev, sest nüüd uuriti lisaks koroonaviiruse levikule ka antikehade olemasolu. "See tähendas, et ühes toolis tuli võtta nii ninaneeluproov, millest määratakse koroonaviirust ning vereproov, mille alusel selgub koroona antikehade olemasolu organismis," selgitas ta.

Raidevere sõnul võtsid nad nädala jooksul proove umbes 125 inimeselt. "Mõned jäid tulemata ka, sest vahepealsed karmid külmad, panid kaugemalt tulijad ettevõtmisest loobuma," põhjendas ta. Kõige rahvarohkematel päevadel käis aga proovivõtukabinetist läbi 30-40 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles