Eistvere aiand pakub kurgitaimi

Anne Põder
Copy
Ümberistutusest üle jäänud kurgitaimed ootavad omanikke.
Ümberistutusest üle jäänud kurgitaimed ootavad omanikke. Foto: Eistvere aiand/Facebook

Kohe jaanuari algul kolm tuhat kurgiseemet mulda pannud Eistvere aiandi omanik Kuido Paimla kuulutas täna, et tal on müüa pakkuda 30 kurgitaime, mis on pooleteise kuuga kõvasti juba pikkust visanud.

Taimed jäid üle kasvuhoone mulda ümber istutusest. Paimla täpsustas, et tegemist on ligi 30 lühikese kurgi taimega, mille sordi nimi on Profi. "Kui kellelgi on huvi, siis võtke ühendust ja tulge järgi," kutsus ta. Ühe taime eest küsib ta kaks eurot.

Jaanuaris rääkis Paimla Järva Teatajale, et taimedel on kasvamiseks ikka pärispäikest vaja ja varakult idandatud taimed kunstpäikese toel varem saaki andma ei hakka.

Aastaid kasvatab Eistvere aiand kurgitaimi ise, kuigi võimalus oleks osta ettekasvatatud taimi Poolast. Seda teed Kuido Paimla läinud ei ole, sest kvaliteet on talle oluline.

Nüüd, kus taimed on ümberistutatud, võib ehk esimest saaki oodata märtsi lõpus. Nii oli see ka eelmisel aastal. Siis korjas Paimla esimese saagi märtsis ja valikus oli nii pikki kui lühikesi kurke, aga ka rohelist sibulat.

Kui tavaolukorras sõitnuks ostjad värskele kraamile aiandisse ise järele, siis vastavalt märtsi keskel riigis kehtima hakanud eriolukorrale tuli reeglitest kinni pidada ka kurgikasvatajatel ja lähikontaktidest ostjatega hoiduda. Küllap läheb nii ka tänavu.

Kuna kaup vajab siiski tellijateni toimetamist, tuleb Paimlal taas mängu võtta pakiautomaaditeenus. Esimesed kurgipartiid läksid mullu Eistverest sel moel teele pea igasse Eesti nurka: Tallinna, Pärnusse, Saaremaale, Ida-Virumaale Järvamaast rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles