Türi valla külad asusid mõõtu võtma talvealadel

Anne Põder
Copy

Täna algasid Oisus Türi valla külade talimängud, kus kohe avapäeval võisteldi kõige talvisematel aladel.

Türi spordiklubide liit korraldab Liisa Gritšenko sõnul talimänge alates 2012. aastast. "Osalejate arv on aastate lõikes olnud erinev, kuid lõbusad ja rahvasporti innustavad võistlused on ikka alati maha peetud," märkis ta.

Tänavu oli esimesele etapile osalema tulnud kuus Türi valla küla; Kabala, Oisu, Särevere, Käru, Põikva ja Tanka. "Viimane on Türi linna sisene külake," täpsustas ta.

Türi spordiklubide liidu juht Paul Poopuu märkis, et tegemist on rahvaspordiüritusega, kus eemärk pole tõsine mõõduvõtt, vaid sportlik liikumine ning oma külarahvaga koos tegemise rõõm. "Täna oligi hea, et tõsised sportlased olid Tartu maratonil ja siin tundsid end hästi just rahvasportlased," lausus ta.

Aladest oli esimesena kavas suusatamine. Edasi mindi orienteerumisrajale, kelguvedamisele ning mäest alla ja üles reesõidule. Poopuu ütles, et lubatud üllatusalaks oli potti pistetud sangpommiga lumekurling. "See oli lõbus ja vaatemänguline ala," naljatas ta.

Poopuu lootis, et kõik osalejad said päevast hea enesetunde ning parajas annuses sportlikku pingutust.

Järgmine talimängude etapp saab toimuma 7. märtsil Laupal. Siis on kavas tubasemad alad nagu: mälumäng, kabe, nips, kettagolf, täpsusvisked ja nagu ikka üllatusala.

Talimängude kolmas ja viimane etapp on kavandatud aga 28. märtsile ja siis võisteldakse lauatennises, sulgpallis ja ühel korraldajate välja mõeldud üllatusalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles