Teatril esietendub kuuldemäng „Loojangupuna“

Kuido Saarpuu
Copy
Valgusinstallatsioon LOOJANG Noblessneris.
Valgusinstallatsioon LOOJANG Noblessneris. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril saab Piibe Teatri ja näitlejate ühise kingitusena ja omapoolse panusena piduliku sündmuse tähistamisel Kesk-Eesti TRE Raadiost algusega kl 11 kuulata Arlet Palmiste kirjutatud ja seatud kuuldemängu „Loojangupuna“.

 

Lugu jutustab rahva poolt armastatud admiral Johan Pitka elupäevadest tema maamajas Ebavere mäe jalamil teise maailmasõja eel 1939-1940, kui nõukogude väed Eestisse  marssisid.

PiibeTeater ei jäänud ootama, kuni taas ühiselt saab proovisaali minna, vaid otsustas salvestada oma esimese raadioteatrietenduse ehk kuuldemängu. Salvestamisel järgiti kõiki kehtestatud ohutusnõudeid.

„See oli minu jaoks esimene kord kirjutada ja lavastada lugu raadios. See oli tänasel päeval kus proovid  peatatud, ikka väga tore kogemus,“ räägib lavastaja Arlet Palmiste. „Johan Pitka on pärit Järva-Jaani külje alt. Seega meie mees ja tema lugu tuleb ikka ja jälle meelde tuletada. Meie maa on kandnud ikka väga vägevaid poegi,“ lisab Palmiste.

Lugu jutustab rahva poolt armastatud admiral Johan Pitka elupäevadest tema maamajas Ebavere mäe jalamil teise maailmasõja eel 1939-1940, kui nõukogude väed Eestisse marssisid.

Kuuldemängu helirezisöör on Urmo Kütismaa. Mängivad Aire Pitk, Küllike Veede, Kersti Saame, Tiit Tammleht, Andres Kaitsa ja Arlet Palmiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles