Järvamaal tehti üliväike osa Eesti kinnisvaratehingutest

Kuido Saarpuu
Copy
Tartus asuv kortermaja.
Tartus asuv kortermaja. Foto: SELERI TIDOR / POSTIMEES

​Maa-ameti andmetel toimus 2021. aasta jaanuaris kinnisvaraturul ligi 3900 ostu-müügitehingut, mis on 2 protsenti vähem kui aasta tagasi jaanuaris ja 22 protsenti vähem kui eelnenud kuul.

Jaanuaris oli kinnisvaraturg tavapäraselt aktiivseim Harju maakonnas, kus toimus ligikaudu 43 protsenti kõikidest tehingutest. Järgnesid Tartu, Ida-Viru ja Pärnu maakond. Ülejäänud maakondade osatähtsus jäi alla 5 protsendi. Järvamaal tehti 2,9% jaanuari kinnisvaratehingutest.

Mullusega võrdluses on käesoleva aasta esimene kuu alanud mõnevõrra tagasihoidlikumalt, kui ostu-müügitehinguid tehti 2 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal. Kui kinnisvaraturu dünaamika on kord juba selline, et aasta alguses tehakse vähem tehinguid, siis mõjus turuaktiivsusele ka hoonestamata maade turusektori väiksem tehingute arv. Hoonestamata maadega tehti 2021. aasta jaanuaris 1120 tehingut (ligi 13 protsenti vähem kui aasta tagasi samal kuul), hoonestatud maadega 675 tehingut (kasv vastavalt 27 protsenti) ning eluruumina müüdud korteriomanditega 1833 tehingut (tehingute koguarv eelmise aasta jaanuariga võrreldes ei muutunud).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles