Suusaorienteerujaid näeb MMil

Kuido Saarpuu
Copy
Orienteeruja Evely Kaasiku.
Orienteeruja Evely Kaasiku. Foto: Erakogu

Eesti Orienteerumisliidu juhtuse kinnitas Eesti suusaorienteerumise koondise suusaorienteerumise MMiks, juunioride MMiks ja noorte EMiks.

 

Koondisse pääses ka kolm järvakat- Evely Kaasiku (naised), Maanus Udam (poisid) ja Anett Liisa Parts (tüdrukud) ja üks sportlane on veel varus (meestest Ilmar Udam).

Eestile läheb veebruari viimasel nädalal Käärikul toimuvatelt suusaorienteerumise tiitlivõistlustelt medaleid püüdma 30 liikmest koosnev koondis.

«Mitte keegi tugevatest tegijatest ei jää kõrvale, maailma eliit on täies koosseisus kohal,» kirjeldas Postimehele osavõtjate taset Eesti koondise peatreener Kuno Rooba.

Koondisse pääses ka kolm järvakat- Evely Kaasiku (naised), Maanus Udam (poisid) ja Anett Liisa Parts (tüdrukud) ja üks sportlane on veel varus (meestest Ilmar Udam).

Tõsi, millises vormis erinevate riikide sportlased võrreldes teistega on, pole kellelgi aimu, sest ühtki võistlust, kus nad omavahel mõõtu võtta oleksid saanud, pole käsiloleval hooajal koroonapandeemia tõttu toimunud. Enamus on pidanud piirduma kodumaal võistlemisega, vaid üksikutel on olnud võimalus osaleda mõne teise riigi rahvuslikel võistlustel. Eestlastest on seda võimalust saanud kasutada Šveitsis elav Daisy Kudre.

Eesti koondise sportlaste vormi kohta ütles peatreener, et olukorras, kus me möödunud kevadest saadik elama oleme pidanud, on tehtud väga hea ettevalmistus. Üle aastate korralik talv on selleks hea võimaluse pakkunud. Kaks nädalat tagasi toimunud kontrollvõistlus kinnitas, et täiskasvanute koondise tase on ühtlane nii naiste kui meeste osas.

«Meil lähevad igas vanuseklassis rajale sportlased, kes on valmis võitlema kõige kõrgemate kohtade eest,» sõnab Kuno Rooba lootusrikkalt. Eesti koondise suusad valmistatakse parimate võimalike tulemuste saavutamiseks ette aastaid koondisega koostööd teinud kogenud määrdemeistri Erti Paalbergi juhendamisel.

22.-28. veebruarini toimuvad Käärikul samaaegselt täiskasvanute ja juunioride maailmameistrivõistlused ning noorte Euroopa meistrivõistlused.

Täiskasvanute maailmameistrivõistlustel võisteldakse Käärikul esimest korda uue, võimaliku olümpiaprogrammi järgi: sprint, jälitussõit, lühirada ja sprinditeade. Viimasel alal saab iga riik välja panna kaks segapaari võistkonda, arvesse läheb parima tulemus.

Juuniorid ja noored võistlevad ühisstardist tavarajal, lühirajal ning teatesõitudes.

Täiskasvanute maailmameistrivõistlustel on esindatud 16 riiki, Venemaa sportlased stardivad neutraalsetena. Võistlustulle asub 119 sportlast.

Juunioride maailmameistrivõistlustele on registreerunud 13 riiki 75 sportlasega, noorte Euroopa meistrivõistlustele 11 riigi koondised samuti 75 sportlasega.

Mõned tugevad riigid, Soome ja Rootsi näiteks, oma noortekoondisi koroonaohule viidates Käärikule võistlema ei too. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles