Eesti ja liitlaste lennuvahendid teevad vabariigi aastapäeval puhul Paidest ülelennu

Kuido Saarpuu
Copy
Saksa hävitaja Eurofighter Typhoon. FOTO: Kaimar Tauri Tamm/Kaitsevägi
Saksa hävitaja Eurofighter Typhoon. FOTO: Kaimar Tauri Tamm/Kaitsevägi Foto: FOTO: Kaimar Tauri Tamm /Kaitsevägi

24. veebruaril algusega kell 12.20 lendavad Eesti ja NATO liitlaste õhujõudude lennuvahendid pooleteise tunni vältel erinevate Eesti linnade kohal. Lennukid alustavad ülelende samaaegselt, kuid erinevatest alguspunktidest.

 

Ülelennud on planeeritud toimuma üle Tallinna, Haapsalu, Kärdla, Kuressaare, Pärnu, Viljandi, Tartu, Paide ja Rakvere ning mitte madalamalt kui 300 meetrit.

Ülelennul osalevad Eesti õhuväe õppereaktiivlennukid L-39 ja transpordilennuk M-28, Saksa õhuturbe hävitajad Eurofighter Typhoon Ämari lennubaasist, Itaalia õhuturbe üksuse hävitajad Eurofighter Typhoon Šiauliai lennubaasist ja USA õhujõudude neli hävitajat F-15, mida on saatmas kaks tankurlennukid KC-135 Suurbritannia Lakenheath lennubaasist.

Sobiva ilma korral lendab Eesti õhuväe kopter Robinson R-44 koos Eesti lipuga 24. veebruari hommikul orienteeruvalt kell 10.15 paiku üle Vabaduse väljaku.

Ülelennud on planeeritud toimuma üle Tallinna, Haapsalu, Kärdla, Kuressaare, Pärnu, Viljandi, Tartu, Paide ja Rakvere ning mitte madalamalt kui 300 meetrit.

Ülelendude detailne ajakava

Paide: Ordulinnus

Eesti 1x transpordilennuk M-28 kell 12:55

Eesti 2x õppereaktiivlennuk L-39 kell 13:25

Saksamaa 2x Eurofighter Typhoon kell 13:50

Kaitsevägi tuletab meelde, et ülelende jälgides tuleb kinni pidada ohutusreeglitest ning hoida distantsi teiste pealtvaatajatega.

Seoses muutlike ilmastikuoludega võib ülelendude ajakavas toimuda muudatusi või need sootuks ära jääda. Kõige täpsema informatsioon lendude kohta leiab Eesti õhuväe Facebook’i lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles