Türil tähistati aastapäeva suusatades

Kuido Saarpuu
Copy
Foto: Erakogu

Traditsiooniliselt on Türi vallas Eesti Vabariigi aastapäeval toimunud ikka jalgsimatkad, kuid sel aastal otsustati talvist ilma ära kasutada ja korraldada suusamatk Käomäele.

 

Võimalus oli sõita Paidest, Türilt ja Väätsalt ning ühiseks kohtumispaigaks oligi keskmiselt 6 kilomeetri kauguselt asuv Käomägi.

Samuti toimus sel kaunil päeval "Türi suusatalv 2021" suusaseeria viimane etapp. Kavas oli suusatamine, kus sel korral võistlusmaa varieerus 200 meetrist 9 kilomeetrini.

Suusatamise seeriavõistluse viimasel etapil kogunes starti 50 suusatajat, kes selgitasid omavahel suusaseeria parimad.

Võimalus oli sõita Paidest, Türilt ja Väätsalt ning ühiseks kohtumispaigaks oligi keskmiselt 6 kilomeetri kauguselt asuv Käomägi.

Kuni kuueaastastest oli 200m pikkusel rajal kiireim Teili Gritšenko (2:27) ja 7-11aastaste seas, kes sõitsid 1km oli kõige kiirem Annaliisa Aren (5:56). Kolmekilomeetrisel rajal suutis parima tulemuse sõita Vallo Marten Lillipuu (10:17). Põhidistantsil ehk üheksakilomeetrisel rajal näitas päeva parimat tulemust Raimo Salla Paidest (22:08), teine oli Kert Rungi Kohilast (23:52) ja kolmas Vello Lillipuu Türilt (24:33).

Suusaseeria kokkuvõttes osales 88 suusatajat ning üldarvestuses liideti kõigi nelja etapi punktid ja arvesse läksid kõik, kes osalesid vähemalt kahel etapil. Põnevus säilis viimase etapini, sest alles lõpusirgel selgusid võitjad. 

Kuni kuueaastaste seas, kes sõitsid 200m distantsidel võtis tüdrukute arvestuses Teili Gritšenko ja poiste arvestuses Gregor Girtšenko. 7-10aastased sõitsid igal etapil ühe kilomeetri ja tüdrukute parimaks tunnistati Annaliisa Aren ja poistest Jürgen Surva. Kolm kilomeetrit pidid läbima 11-14aastased, kus kiireim tüdruk oli Kadi Puu ja kiireim poiss Vallo Marten Lillipuu. Vanematel vanuseklassidel oli võimalik igal etapil sõita erineval distantsil - 1km, 3km, 6km ja 9km. 15-18aastaste poiste arvestuses oli parim Oskar Kontus, 19-39aastaste meeste seas aga Andres Kaaver. Veteranidest 40-49aastaste meeste klassis oli kiireim Jan Raudsepp  ja 50+ vanuseklassis Vello Lillipuu. Naiste põhiklassis oli kiireim Kadri Ehamäe ja veteranide klassis Tiia Riis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles