Põhikooli lõpus tuleb sooritada lõpueksamid

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
VILJANDI, EESTI, 16APR18
Viljandi gümnaasiumis algasid eksamid.
MARKO SAARM/SAKALA FOTO: Marko Saarm
VILJANDI, EESTI, 16APR18 Viljandi gümnaasiumis algasid eksamid. MARKO SAARM/SAKALA FOTO: Marko Saarm Foto: Marko Saarm

Valitsus pani neljapäeval paika põhikooli lõpetamise tingimused 2020/2021. õppeaastaks, mille järgi on vaja põhikooli lõpetamisel sooritada lõpueksamid.

Nendeks on eesti keel või põhikooli riiklikus õppekavas sätestatud juhul eesti keel teise keelena, matemaatika ning aine õpilase valikul. Lisaks on põhikooli lõpetamiseks vajalik tingimus õppeainete viimaste aastahinnete tulemus vähemalt "rahuldav" või "arvestatud" ning õpilase kolmandas kooliastmes sooritatud loovtöö, välja arvatud, kui see ei ole õppenõukogu otsusel võimalik. Eelnõu järgi võib õppenõukogu otsusega anda lõputunnistuse õpilase või tema seadusliku esindaja kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis esitatud taotluse põhjal ka õpilasele, kelle viimane aastahinne on kuni kahes aines "nõrk" või "puudulik".

Eelnõuga nähakse ette, et põhikooli lõpetamine ei sõltu sel õppeaastal eksamitulemusest. Kui tavapäraselt on põhikooli lõpetamise üheks tingimuseks lõpueksamite sooritamine vähemalt tulemusega "rahuldav", siis eelnõu näeb ette, et lõpueksami tulemus esitatakse protsendina maksimaalsest tulemusest ning seda ei teisendata hindeks ümber. Selliselt kantakse tulemus ka põhikooli lõputunnistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles