Korstnapühkija hinnangul võib uus küttekollete portaal tõsta teenuse hinda

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Korstnapühkija Toomas Henk ütles, et uus küttesüsteemide portaal teeb korstnapühkijate elu keerulisemaks ja teenuse inimestele kallimaks.
Korstnapühkija Toomas Henk ütles, et uus küttesüsteemide portaal teeb korstnapühkijate elu keerulisemaks ja teenuse inimestele kallimaks. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval jõustus uus tuleohutuse seadus, mille järgi peavad korstnapühkijad kandma kõik küttesüsteemidega seotud toimingud päästeameti portaali. Korstnapühkijate arvates on neil nüüd tööd juures ja tuleb kergitada teenuse hinda. Päästeameti hinnangul annab portaal parema ülevaate küttekollete ohutusest.

Tuleohutuse seaduse muudatuse järgi peavad korstnapühkijad ja pott­sepad 1. märtsist kandma kõik küttesüsteemidega seotud tööd päästeameti küttesüsteemide portaali. Selleks et inimene endaga seotud kütteseadmete andmeid näeks, peavad eramuomanikud andma korstnapühkijale oma isikukoodi. Korteriühistut esindab süsteemis korteriühistu juhatuse liige.

Korstnapühkija Toomas Hengi selgitusel peab ta nüüdsest tegema akti nii paberil kui ka elektrooniliselt, mis tähendab, et pärast kaheksa kuni kümne tunni pikkust tööpäeva peaks ta veel paar tundi andmeid arvutisse sisestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles