Vahast admiral kolib aasta pärast Jalgsemale

Urmas Glase
Copy
Jalgsema külavanem Heli Kark on lükanud rattad käima, et aasta pärast teha muuseumitoas ruumi admiral Johan Pitka vahakujule.
Jalgsema külavanem Heli Kark on lükanud rattad käima, et aasta pärast teha muuseumitoas ruumi admiral Johan Pitka vahakujule. Foto: Dmitri Kotjuh

Jalgsema külaseltsil on ambitsioonikas plaan saada järgmise aasta 19. veebruariks, admiral Johan Pitka 150. sünniaastapäevaks, külamajas olevasse muuseumituppa omakandi suurmehe elusuurune vahakuju.

Jalgsema külavanem Heli Kark võttis möödunud nädalavahetusel ühendust tuntud vahakujude meistri Andres Männiga, et ettevõtmisele kindlam käik anda. Saadud hinnapakkumise järgi maksab kuju valmistamine 6350 eurot, millele lisandub admirali vormi riietamise kulu.

Kark märkis, et praegu on küll koos vahest pool vahakuju tellimise rahast, kuid ta usub, et puuduva summa saab aastaga kokku. Praeguseks on seemne Pitka kuju tellimiseks andnud Järva vallavalitsus ja aktiivsete Pitka-poiste eestvedamisel ka Tartu linnavalitsus. Külaselts kuulutas välja annetuste kogumise ja loodab ka sponsorite abile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles