Kaarel Kasper Kõrge sõitis end suurvõistlusel karjääri parimale kohale

Kuido Saarpuu
Copy
Kaarel Kasper Kõrge
Kaarel Kasper Kõrge Foto: Johanna Nurk

Saksamaal Oberstdorfis toimunud põhja suusaalade MMi lõpetas viimasel võistluspäeval sõidetud meeste 50 km klassikamaraton. 

Postimees kirjutab, et suurfavoriitidena läksid rajale venelane Aleksandr Bolšunov ja soomlane Iivo Niskanen. Samuti soovisid medalilisa Norra koondislased, kelle ridades ka valitsev maailmameister Hans Christer Holund.

Postimees kirjutab, et juba poolel võistlusmaal eraldati vaikselt terad sõkaldest ning konkurentidelt läksid eest kaheksa sportlast. Nende seas neli norralast, Bolšunov, Niskanen, britt Andrew Musgrave ja rootslane Jens Burman.

Viimasel ringil läksid oma teed viis sportlast ning sellele MMile omaselt olid nendeks norralased ja Bolšunov. Nemad ka selgitasid välja medalivõitjad.

Viimasel ringil pikka tõusu sõites olid lihased nii valusad ja krampis, et pisarad lihtsalt jooksid.

Viimasele sirgele tulid kõrvuti Johannes Høsflot Klæbo ja Aleksandr Bolšunov. Nemad selgitasid ka kuldmedalisti ning selle võttis ikkagi norralane, kes võitis MMi neljanda kulla. Emil Iversen röövis Bolšunovilt ka hõbeda, kuid venelane sai ikkagi pronksi, kuid tema suusakepp purunes finišisirgel.

Pärast finišit esitas protesti sisse kohe Venemaa suusaliidu esindajad ning kohtunikud hakkasid asja uurima. Pärast pikka arutamist leiti, et Klæbo takistas Bolšunovi liikumist ning tema tulemus tühistati. See kinkis kuldmedali hoopis tema kaasmaalasele Emil Iversenile, hõbe nõnda Bolšunovile ja pronksi võitis hoopis Simen Hegstad Krüger, kes seejuures kaotas viimasele ringile minnes liidritele enam kui 40 sekundit.

Võistlusele startis ka kaks Eesti sportlast. Nendest teenis Kaarel Kasper Kõrge 35. koha, kaotades võitjale 7.17,3. Marko Kilp otsustas pärast kuut kilomeetrit võistluse pooleli jätta.

35. koht on Kõrgele ühtlasi karjääri parim maailmameistrivõistluste tulemus .

Kaarel Kasper Kõrge selgitas, et suusatades proovis ta pundis püsida nii kaua kui võimalik. „Peas ringles ainult Aivar Rehemaa lause: “Maha jõuab alati jääda, nii kaua kui võimalik, tuleb pundis püsida“,“ meenutas ta. „Pärast 30. kilomeetrit tuli ainult kannatada ja võimalikult kiiresti edasi sõita. Viimasel ringil pikka tõusu sõites olid lihased nii valusad ja krampis, et pisarad lihtsalt jooksid.“ (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles