Olukord maakonnakeskuses: Tavaelu on pandud pausile

Järva Teataja
Copy
Paide linna silt
Paide linna silt Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Olukord maakonnakeskuses Paides 8. märtsi seisuga on selline, et linnavalitsuses võetakse kodanikke vastu eelneval kokkuleppel.

Sotsiaalosakonna klientidele, kes ei saa telefoni või e-kirja teel suhelda, on linnavalitsus avatud E ja N. Majja sisenedes tuleb kanda kaitsemaski ja käed desinfitseerida. 

Paide linnas asuvad haridusasutused:  

  • Koolides toimub tavapärane kontaktõpe 1.- 4. klassidele. Distantsõppel on 5.-9. klassid ja gümnaasiumi aste (10.- 12. klassid).

  • Paide linna lasteaedades toimub tavapärane õpe, seejuures võetakse lapsi vastu õues ja tunniplaanidesse on sisse viidud väiksemaid muudatusi, et vähendada kontakte.

Paide Avatud Noortekeskus ja Skatepark kolib kahel päeval nädalas õue. Neljapäeval ja reedel kell 16.00 - 18.00 toimuvad organiseeritud tegevused "Õuenoortekas".

Huvitegevus

Laste, noorte ja täiskasvanute huvihariduses, huvitegevuses, täiendkoolitusel, täiendõppel, noorsootöös ning sportimisel ei ole rühmaviisiline tegevus või treening siseruumides lubatud. Lubatud on tegevusi või treeninguid teha kas üksi või kahekesi, näiteks personaaltreeneri või treeningpartneriga, hoides teiste inimestega vähemalt kahemeetrist vahemaad.

Paide Spordikeskus. Alates 3. märtsist on jõusaalis lubatud treeningud kuni 25% täituvusega ja soovitatav on tagada harrastajapaari kohta 20 ruutmeetri suurune ala kus tegevusi ellu viia. Saalis toimuvatel spordialadel lähtutakse Terviseameti korraldusest ja sellest tulenevalt laieneb spordialadele erinevad piirangud.

Saun on suletud!

Välitingimustes sportimisele, treenimisele, noorsootööle, huvitegevusele, huviharidusele, täienduskoolitusele ja täiendõppele hakkab 3. märtsist kehtima kord, mille järgi on lubatud koos juhendajaga senise 50 asemel kuni 10-inimeselised rühmad, kes ei tohi teiste rühmadega kokku puutuda.

Paide Muusika- ja Teatrimajas huvitegevust ei toimu.

Siseruumides ei ole 3.- 28. märtsini lubatud korraldada statsionaarse istekohaga avalikele üritustele (nt teatrietendused)

Samuti ei ole 3.–28. märtsini lubatud viibida ja liikuda meelelahutusteenuse osutamise kohtades, sh muuseumides ja näituseasutustes.

Välitingimustes on meelelahutus, jumalateenistused, üritused ja koosolekud, samuti muuseumide ja näituste külastamine lubatud kuni 10 inimesega rühmas. Seejuures tuleb tagada, et üks rühm ei puutuks kokku teiste rühmadega. Ajavahemikus kella 21–06 ei tohi üritusi korraldada.

Raamatukogud on avatud, kehtib maski kandmise kohustus.

Eakate päevakeskuse „Vikerkaar" siseruumides toimub tegevus vastavalt Terviseameti korraldusele.

Paide linnas asuv Paide Pansionaat on külastajatele suletud.

Paide Avatud Noortekeskus on külastajatele suletud. Eelneval kokkuleppel toimuvad personaalsed treeningud siseskatepargis (ühe lapse kaupa).

Noortekeskuse ja -tubade tegevused toimuvad enamjaolt õues, kuid ka digimaailmas.

Paide Avatud Noortekeskus ja Skatepark kolib kahel päeval nädalas õue. Neljapäeval ja reedel kell 16.00 - 18.00 toimuvad organiseeritud tegevused "Õuenoortekas".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles