Kaksikvennad teevad vahetunnis hiinlastega kaupa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Õpilasfirma loonud kaksikvennad Rainer ja Ragnar Lusmägi käivad vahetundide ajal raamatukogus hiinlastega e-kirju vahetamas, et kitarritarvikud ikka õigel ajal kohale jõuaksid.

Rainer ja Ragnar Lusmägi (16) on Paide gümnaasiumi Xb klassi õpilased. Mõte asutada õpilasfirma tekkis neil juba põhikooli lõpus, aga et nad olid siis selleks liiga noored, jõudsid teoni alles gümnaasiumis.

Õpilasfirma mõte tuli vendadele Ragnari kitarrimänguharrastusest. Nimelt tellis ta välismaalt plektroneid ehk medikaid, millega näppekeelpillide keeli tõmmatakse.

Asi läks käima 23. augustil, vendade sünnipäeval, kui nad tellisid välismaalt esimesed medikad. Kaup tuleb Hiinast, kus trükitakse toodetele logod peale.
Hiinlastega suhelda on üsna raske ajavahe tõttu. Hiinlased tulevad internetti öösel kella kolmest ja on päeval üheteistkümneni, kui nemad on koolis. «Käime vahetundide ajal raamatukogus hiinlastega e-kirju vahetamas, muidu läheb suhtlemine ja kauba kättesaamine väga pikaks,» ütles Rainer. Peale Hiina on head suhted kujunenud ka Pakistani, USA ja India tootjatega.

Küsimusele, kas nad oma rahaga riskida ei karda, ütlevad vennad kindlalt, et ei karda. «Kasutame kaupade tellimisel vahendusfirmat, mis võtab raha enda kätte hoiule niikauaks, kui ostjad on kauba kätte saanud, ja maksab siis raha müüjale,» selgitas Ragnar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles