Perearstid süstiks palju rohkem kui vaid oleks vaktsiini

Anne Põder
Copy
Ingrid Alt näitab, et Vee perearstikeskuse vaktsiinide hoiustamiseks mõeldud sügavkülmik on pidevalt tühi, sest vaktsiine antakse maakonna tohtritele vaid pisikeste portsude kaupa.
Ingrid Alt näitab, et Vee perearstikeskuse vaktsiinide hoiustamiseks mõeldud sügavkülmik on pidevalt tühi, sest vaktsiine antakse maakonna tohtritele vaid pisikeste portsude kaupa. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide perearst Ingrid Alt selgitas, et uudiste valguses, kus päevaste vaktsineerimiste arvud teevad rekordeid ning mitmed maakonnad saavad rõõmustada, et üle 80-aastastest inimestest on juba enam kui pooled elupäästva süsti saanud, pole järvalastel erilist põhjust rõõmustada.

Alt ütles, et olime küll tublid ja esirinnas kui meil said esimesena haridusasutuste töötajad vaktsineeritud ning sama edukalt jätkus ka apteekrite, hooldajate, sotsiaaltöötajate, tugiisikute ja teiste eesliinitöötajate vaktsineerimine, kuid riskirühma patsientidele ehk eakatele pole perearstinimistutes vaktsiini kuigi palju jagunud.

"Mööduv nädal oligi nii öelda Järvamaa nädal, kui oli meie maakonna vaktsiinide saamise kord. See tähendas aga, et iga perearstinimistu kohta laekus 30 doosi Pfizer Biontech vaktsiini. "Meie saime seega Vee perearstikeskusesse 90 doosi, mis on meie riskirühma inimeste kohta vaid käputäis," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles