Loomakasvatajad on arvatud vaktsiini ootajate eelisjärjekorda

Urmas Glase
Copy
Lehmad end ise ei lüpsa ja sead ei sööda, sestap võib põllumeeste meelest tekkida lautades kõrge haigestumisriski püsimisel häireid põhitoiduainetega varustamises. Samuti ei saa siis enam rääkida loomade heaolu nõuete täitmisest.
Lehmad end ise ei lüpsa ja sead ei sööda, sestap võib põllumeeste meelest tekkida lautades kõrge haigestumisriski püsimisel häireid põhitoiduainetega varustamises. Samuti ei saa siis enam rääkida loomade heaolu nõuete täitmisest. Foto: Kristo Kivisoo

Põllumeeste kuudepikkune selgitustöö loomakasvatajate kui eesliinitöötajate kiiremas korras vaktsineerimiseks paistab kandvat vilja. Värskemad teated valitsusasutustest lubavad loota, et juba sel kuul saavad esimesed laudas töötavad kõrgema nakatumisriskiga inimesed vaktsiinidoosi kätte.

Järvamaa põllumeeste liidu juhatuse liikme Mae Alviste selgitusel valitseb karjalautades risk, et ühe töötaja haigestumise korral peab enamik laudas töötavatest inimestest jääma ühe haigusjuhu tõttu karantiini. Kuid puudujaid ei saa asendada suvaliste töökätega, sest näiteks lüpsjatöö nõuab kvalifikatsiooni, mille omandamine ei käi üleöö.

Alviste ei tea, et Järvamaal oleks näiteid, kus loomakasvatusettevõtetes on töötaja haigestunud koroonaviirusse ja haigusega kokku puutunud laudatöölised on seetõttu suunatud karantiini, kuid Virumaal on seda juhtunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles