Maskist loobunud riigikogulane: olen aastaga targemaks saanud

Carl-Robert Puhm
Copy
Kalle Grünthal riigikogu esimehe valimistel 2021. aasta märtsis ja 2020. aasta märtsis.
Kalle Grünthal riigikogu esimehe valimistel 2021. aasta märtsis ja 2020. aasta märtsis. Foto: Konstantin Sednev, Tairo Lutter

Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv riigikogulane Kalle Grünthal üllatas aasta eest paljusid sellega, kui tuli riigikogu juhatuse valimistele kileülikonnas ja kaitsemaskiga. Aastaga on tema hoiakud oluliselt muutunud: neljapäeval ei kandnud ta maski ega kilerüüd.

Järva- ja Viljandimaalt 740 häälega riigikogusse pääsenud Grünthal sõnas, et oli eelmisel aastal tõesti väga ettevaatlik. «Kui eelmisel aastal see lugulaul lahti läks, ei saanud kuskilt objektiivset infot. Üks ütles, et kanna maski, teine jällegi, et ära kanna. Kuna teavet ei olnud, siis jälgisin toona, mis varustust kannavad koroonaproove võtvad tohtrid. Nemad olid riietatud igasugu ülikondadesse ja ma otsustasin sellest lähtuda,» selgitas ta.

Nüüd on Grünthal oma seisukohta põhjalikult muutnud ja enam maski ette ei pane. «Eks inimene saab aastaga targemaks. Jälgisin kogu aeg neid protsesse ja jõudsin arusaamisele, et need asjad nii ei ole, nagu neid meile serveeritakse,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles